Нацбанку таки дали ділянку на площі Народній

Опубліковано: Березень 15, 2007

Після чи не піврічного відкладання із одного пленарного засідання на інше цієї п’ятниці на сесії депутати неспо-дівано виділили під будівництво Нацбанку 0,3 га землі на площі Народній. Нагадаємо, що дозвіл на збір відповідних документів Нацбанку дали ще обран-ці громади попереднього скликання, а для нового депкорпусу каменем спотикання стала необхідність переміщення пам’ятника Тарасу Шевченку.

Зараз якимось чином компроміс таки було знайдено, і за це рішення набралося 30 голосів. Пам’ятник Кобзарю перенесуть на центральну вісь площі, Нацбанк зможе зводити собі нову споруду (стара не відповідає чинним нормам сховищ та касових відділів), а місто отримає вкрай потрібні 4 млн. грн у бюджет розвитку. До речі, згідно з прийнятою поправкою, ці гроші мають надійти протягом 30 днів.

Розглядалися на 8-му пленарному засіданні IV сесії й інші цікаві питання, хоча вони й були затьмарені вищеназваним рішенням, яке ставилося на голосування першим. Так, депутати розділили 200 тис. грн залишкових коштів: 100 тис. грн дали комунальному стадіону, працівникам якого у бюджет-2007 не заклали кошти на зарплату, 50 тис. грн — для підключення Інтернету в усіх школах Ужгорода іще 50 тис. грн — для закупки ліків відділу охорони здоров’я. Також було прийнято рішення про створення комунального підприємства “Інспекція з благоустрою “Муніципальна поліція” замість раніше затвердженого управління. Цікавий момент є і в рішенні Про видачу дозволу на проведення земельних робіт. Тепер, перш ніж отримати його, доведеться зробити передоплату за відновлення асфальтового покриття, бо ті, хто розрив землю, частенько “забували” потім приводити в належний стан тротуари і вулиці.

Внісши зміни до рішення IV сесії V скликання від 29.12.2006 р., депутати виділили 100 тис. грн. на індивідуальне опалення для малозебезпечених ужгородців, котрі залишилися єдиними користувачами централізованого теплопостачання у своєму під’їзді чи будинку. На одну квартиру розраховують по 5 тис. грн., причому необхідність виділення цих грошей перевіряє спеціальна комісія, яка виїжджає на місця.

А ще депутати затвердили Програму розвитку топографо-геодезичної діяльності та картографування у м. Ужгороді на 2007-2008 рр., надавали чи відмовляли у видачі земельних ділянок, словом, у досить стислий термін розглянули понад 30 винесених на засідання питань.