Наведемо порядок в Ужгороді!

Опубліковано: Листопад 15, 2012

Основна маса порушень з питань несанкціонованого викидання сміття в місті фіксується камерами зовнішнього спостереження, які встановлені неподалік контейнерних майданчиків
14-го і 15 листопада відділ муніципальної поліції та правопорядку міськради спільно з Департаментом міського господарства Ужгородської міської ради і представниками міськвідділу МВС здійснили рейдову перевірку на факти виявлення несанкціонованого звезення твердих побутових відходів на контейнерні майданчики Ужгорода, де нещодавно було встановлено відеокамери.

Спостереження велося на ділянках, де найчастіше фіксуються порушення. Зокрема учасники рейду перевірили контейнерні майданчики на вул. Лавріщева, вул. Шумній і вул. Благоєва.
14 листопада було проведено дві перевірки – ранкову і вечірню – на контейнерних майданчиках вулиць Лавріщева і Шумній. Під час ранкового рейду відеокамери зафіксували кілька порушень, зокрема відділом муніципальної поліції застережене викидання негабаритних ТВП п’ятнадцятьма громадянами. Також цього дня складено чотири адміністративні протоколи за ст. 152 Кодексу України про адміністративні порушення (КУпАП): «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів». Профілактичні бесіди з питань обов’язкового проведення платежів за вивезення твердих побутових відходів і складання договорів по їх вивезенню було проведено з 165 мешканцями обласного центру.
Що ж стосується спостереження, яке проходило вранці 15 листопада на вул. Лавріщева і вул. Благоєва, то в ході перевірки вже 12 громадян були попереджені з приводу протизаконних дій, у зв’язку з несанкціонованим викиданням негабаритного сміття. Слід зазначити, більшість порушень були скоєні мешканцями прилеглих сіл. На одного злісного порушника складено адміністративний протокол і йому доведеться відповісти за свої дії на адміністративній комісії.
Як повідомили «Ужгороду» у відділі благоустрою Ужгородської міської ради, найчастіше порушення фіксуються тоді, коли люди не зовсім розуміють різниці між негабаритним сміттям і твердими побутовими відходами, і викидають все у один і той же контейнер. Адміністративні протоколи складаються у випадку, коли знайти порозуміння з порушником вже надто складно або взагалі неможливо.
За словами заступника начальника відділу муніципальної поліції та правопорядку виконкому Ужгородської міської ради Олександра Шушки, основну масу негабаритних відходів порушники виносять і вивозять саме вранці. «Такого висновку ми дійшли за підсумками дводенної перевірки. До того ж серед порушників було зафіксовано і мешканців інших районів Закарпаття, а також одного підприємця, котрий здійснює свій бізнес за межами міста. Ці люди понесуть адміністративну відповідальність за скоєні дії».
Відділ муніципальної поліції разом з Департаментом міського господарства Ужгородської міської ради закликає ужгородців прислухатися до порад і не порушувати порядку, а саме: не викидати негабаритні побутові відходи на кшталт старої побутової техніки, старих меблів, віконних рам, будівельного сміття, гілок з дерев у контейнери загального користування, адже все це можна цілком законно вивезти на міське сміттєзвалище, що розташоване поблизу села Барвінок.

Іннеса МАНЗУЛИЧ