Ужгородська дитяча школа мистецтв до 65-річного ювілею звітує творчими концертами

Опубліковано: Грудень 18, 2019

Ужгородська дитяча школа мистецтв до 65-річного ювілею звітує творчими концертами

За ці роки досягнуто значних результатів. Якщо на час заснування в школі навчалося 35 учнів та працювало 9 викладачів, то зараз – 1065 учнів і близько сотні педагогів.

Нині в школі діють 9 основних відділів: фортепіанний, оркестровий, народний, музично-теоретичний, вокально-хоровий, театральний, хореографічний, образотворчого мистецтва, загального фортепіано та концертмейстерства. Щороку окремі виконавці, учнівські колективи, ансамблі школи активно беруть участь у міжнародних, всеукраїнських, регіональних, обласних конкурсах, олімпіадах, фестивалях, виставках, пленерах, здобувають перемоги. Випускники продовжують навчання і працюють у багатьох країнах світу. Частина з них, після закінчення вишів, повертаються викладати у рідній школі.

Сьогодні ж у великій залі навчального закладу провели звітний концерт. Учні та викладачі відділу народних інструментів презентували результати творчої роботи за рік.

Директорка Ужгородської дитячої школи мистецтв, заслужена працівниця культури України Наталія Громова наголосила, що 2019–2020 навчальний рік є знаковим для Ужгородської дитячої школи мистецтв, адже дата – солідна.

Узяв участь в урочистостях та привітав із ювілеєм колектив школи, учнів та батьків, побажав досягати ще більше успіхів Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.

Богдан Євстафійович відзначив, що заклад унікальний, дає можливість розвивати дітей у різних мистецьких напрямах, подякував за роботу, виховання учнів викладачам, батькам – за те, що підтримують своїх діток, допомагають їм.

Також міський голова запевнив і в подальшій підтримці мистецького закладу міською владою, зокрема щодо покращення матеріально-технічної бази. В останні роки для закладу вдалося придбати і нові музичні інструменти, і сценічні костюми, меблі, мольберти, етюдники, мультимедійне обладнання та багато іншого. Є сподівання, що така тенденція збережеться.

Привітав Богдан Андріїв усіх присутніх і з прийдешніми новорічно-різдвяними святами, побажав учням із новими силами уже в 2020-му повернутися до занять, крім того, передав їм квитки на новорічну виставу.