«Ніяких виборів до Верховної Ради 27 травня не буде!» — вважає Сергій Ратушняк

Опубліковано: Квітень 10, 2007

Демарш Віктора Ющенка викликаний нетерплячістю США стосовно розміщення систем ПРО та баз НАТО на території України. Сполучені Штати дали „добро” на правовий „безпрєдєл” Президента з рейтингом „Нашої України” у 4,5%, бо їх цікавлять не демократичні вибори, а міжвиборна одноосібна диктатура. Нинішніх парламентаріїв вже названо з приставкою „екс”, а за допомоги РНБО є намір розігнати Уряд України. Зауважу: діяльність РНБО не регламентована жодним законом, тим паче, що вона є лише дорадчим клубом…

Переконливим визнанням власної конституційно-правової безпорадності є „чапаївський” замах Віктора Ющенка на суддів Конституційного Суду, обраних за квотою Президента. Рішення на свою користь він не очікує, а нашкодити, зірвавши кворум легітимних засідань КС, — його технологічний крок на шляху до так званих виборів.

Єдиною надією Ющенка у цій ситуації є тиск із боку США на Януковича, та згода Партії Регіонів України йти на вибори з відтермінуванням дати їх проведення.

Очевидними на сьогодні є дві речі. Перша: багатомільярдних збитків Україні вже завдано. Друге: Віктор Ющенко зробив колосальний крок для свого імпічменту.

І насамкінець. Апелювання Президентом до народу, вибір якого зраджено і ревізовано коаліцією, слід застосовувати в першу чергу до себе.

Президент мене і мільйони своїх виборців також зрадив своєю діяльністю. Тож йому треба йти у відставку та оголошувати дострокові президентські вибори. А цього ми не чуємо. Натомість — гостра форма нарцисизму та самозадоволення від царювання. А це жодного стосунку до права і демократії не має.