Нове положення про конкурс молодіжних ініціатив, зміни до меж виборчих дільниць, тарифи на платні соціальні послуги терцентру – серед рішень сьогоднішнього виконкому

Опубліковано: Квітень 14, 2021

Нове положення про конкурс молодіжних ініціатив, зміни до меж виборчих дільниць, тарифи на платні соціальні послуги терцентру – серед рішень сьогоднішнього виконкому

Перед початком засідання виконкому, що відбулося сьогодні, міський голова Богдан Андріїв привітав із здобуттям другої вищої освіти працівників Ужгородської міської ради. У минулому році ще одну вищу освіту здобули 13 працівників, троє отримали дипломи магістра з відзнакою, загалом вищу освіту минулого року здобули 14 працівників.

Після того перейшли до розгляду порядку денного. Так, затвердили тарифи на платні соціальні послуги, що надаються Ужгородським міським територіальним центром соціального обслуговування. Йдеться про тариф на утримання підопічного у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання; тарифи, що надаються відповідно до Державного стандарту догляду вдома.

Ухвалили також положення «Про проведення конкурсу молодіжних ініціатив» (попереднє рішення від 24.07.2019 року № 251 визнали таким, що втратило чинність). Конкурсні пропозиції можуть подавати інститути громадянського суспільства, зареєстровані в установленому порядку не пізніше, ніж за 6 місяців до оголошення конкурсу. Що повинна містити конкурсна процедура та інші деталі – докладніше в рішенні на офіційному сайті Ужгородської міської ради.

Внесли зміни до рішення «Про мережу закладів освіти м. Ужгорода на 2020/2021 навчальний рік» за яким у дитсадку №38 будуть не одна, а 2 інклюзивні групи. Іншим рішенням внесли зміни в додаток до рішення виконкому «Про виборчі дільниці» – межі виборчої дільниці № 210727 доповнили вулицею Бейкешчобо; межі виборчої дільниці № 210747 доповнили будинком №12 на вулиці Бориса Тлехаса; межі виборчої дільниці № 210751 доповнили будинками №№136Д та 134Г на вулиці Капушанській. Відділ ведення Державного реєстру виборців має підготувати відповідне подання та направити до ЦВК. Також затвердили в новому складі робочу групу з питань реєстрації місця проживання бездомних осіб.

Погодили підприємцю Демків Л. І. розміщення тимчасової споруди (павільйону) для підприємницької діяльності на вул. Олександра Грибоєдова № 19 на власній земельній ділянці на 5 років; підприємцю Балажинець С. Й. у розміщенні павільйонів за 2 адресами відмовили.

Заслухали і взяли до відома звіт про результати фінансово-господарської діяльності КП «Парк культури та відпочинку «Під замком» за 2020 рік. Департамент міського господарства має внести зміни до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2018-2022 роки в частині надання дотації на покриття збитків КП «Парк культури та відпочинку «Під замком».

Надали дозволи на переведення житлових приміщень у нежитлові. Зокрема, за адресами:

вул. Олександра Духновича, буд. 23, кв. 7, загальною площею 102,7 кв.м для кафе, дегустаційного залу;

вул. Августина Волошина, буд. 16/1, кв. 1, площею 46 кв.м для торгово-офісних приміщень;

вул. Вілмоша Ковача, буд. 15, кв. 34, площею 31,5 кв.м для торгово-офісних приміщень;

вул. Вілмоша Ковача, буд. 15, кв. 33 для торгово-офісних приміщень;

вул. Олександра Фединця, буд 32 кв.6. для торгово-офісних приміщень.

Власники, відповідно до рішення, повинні укласти договір із департаментом міського господарства про сплату грошової компенсації в цільовий соціально-економічний фонд розвитку міста; укласти з відповідними організаціями угоди про оплату комунальних послуг та експлуатаційних видатків, пов’язаних з утриманням будинку та прибудинкової території тощо.

Також підтримали рішення про переоформлення гаражів, відмову та надання дозволу на розміщення збірно-розбірного гаража; погодили демонтаж самовільно встановленого металевого гаража на вул. Юлії Жемайте, біля будинку № 11 а.

Затвердили розпорядження міського голови Богдана Андріїва щодо опалювального сезону. Зокрема, продовжили опалювальний сезон для закладів освіти, медицини та територіального центру до 15 квітня (за потреби).

Члени виконкому заслухали та взяли до відома і звіт про роботу служби персоналу та спецроботи за 2020 рік та про стан кадрової роботи в міській раді і виконавчих органах ради.