Нове сучасне обладнання придбали для Ужгородської міської клінічної лікарні

Опубліковано: Серпень 07, 2020

Нове сучасне обладнання придбали для Ужгородської міської клінічної лікарні

Нове сучасне медичне обладнання майже на 3,4 мільйони гривень закупили в Ужгородську центральну міську клінічну лікарню за кошти міського бюджету. Це – 2 апарати штучної вентиляції легень, 4 монітори пацієнта, імуноферментний аналізатор, аналізатор критичних станів, 6 кисневих концентраторів, 5 бактерицидних ламп.

Сьогодні до медичного закладу навідався міський голова Богдан Андріїв, поспілкувався із керівником лікарні Іваном Курахом, медичними працівниками. Іван Ілліч подякував міському голові за підтримку, відзначив, що придбані сучасні дихально-наркозні апарати Brightfield – одні з найкращих, високого класу, призначені для інвазивної та неінвазивної вентиляції легень із широкими можливостями підтримки життєво-важливих функцій організму.

У лікарні – дві реанімації, одну з них, у зв’язку з пандемією коронавірусу, перепрофілювали для хворих з важким перебігом COVID-19. Нові апарати встановили у загальному реанімаційному відділенні. Вони використовуються під час операцій та після них, є поєднанням інноваційних технологій, якості та багатофункціональності.

На моніторах апаратів відображаються основні показники життєво-важливих функцій пацієнтів, є можливість підключення додаткових модулів. Газові анестетики, що використовуються в цих апаратах, є загальновідомими, схожими на вже наявні в лікарні подібної комплектації, хоч і нижчого класу, які пропрацювали на сьогодні понад 10 тисяч годин. Загалом лікарня має зараз 13 апаратів ШВЛ, деякі з них, правда, досить давно використовуються.
Дуже важливо, що закупили й ІФА-аналізатор, адже коли до лікарні привозять ургентних хворих – після нещасних випадків, ДТП, їм потрібно швидко надати допомогу, а цей аналізатор дає можливість за короткий час визначити, чи має пацієнт COVID-19. Щодня проводять до 70 таких діагностувань.

Як зазначив Богдан Андріїв, міська влада робить усе, щоб лікарні, амбулаторії Ужгорода мали сучасне обладнання, а ужгородці отримували якісні медичні послуги. Після початку пандемії коронавірусу із міського бюджету на підтримку медичної галузі із міського бюджету виділили понад 12 мільйонів гривень.