Новий офіс та громадський простір міжнародної гуманітарної організації Help - Hilfe zur selbsthilfe відкрили в Ужгороді

Опубліковано: Квітень 14, 2023

Новий офіс та громадський простір міжнародної гуманітарної організації Help - Hilfe zur selbsthilfe відкрили в Ужгороді

Принцип роботи організації з більш ніж 40-річним досвідом роботи у сфері гуманітарної допомоги закладений у самій назві – допомога для опори на власні сили, або просто допомога для самодопомоги.

На відкриття офісу завітали міський голова Богдан Андріїв, його заступники Вадим Борець та Артем Погорєлов, керівник міського Центру соціальних служб департаменту соціальної політики міської ради Іван Фленько, в.о. начальника управління економічного розвитку міста Ужгородської міської ради Василь Цап, начальниця відділу релокації бізнесу та взаємодії з гуманітарними і благодійними організаціями управління економічного розвитку міста Юліана Бокоч.

Керуючий директор головного офісу Help - Hilfe zur Selbsthilfe в Німеччині Тімо Штегельман відзначив, що хоча головний офіс місії Help в Україні знаходиться у Києві, організація прагне зміцнювати підтримку західних областей країни. Тому і відкрили громадський простір у Закарпатській області. Його діяльність дасть можливість розробляти та втілювати нові проєкти з підтримки українців та допомагати тим, хто цього потребує. У планах також активно долучатися і до процесу відбудови.

Довідково. У 2022 році в Ужгороді Help надала 653 психосоціальні консультації для постраждалого від війни населення та внутрішньо переміщених осіб, а починаючи з листопада минулого року ще 150 консультацій для осіб, які постраждали від гендерно зумовленого насильства. Із відкриттям регіонального офісу та у співпраці із міською радою Help зможе надавати більш цілеспрямовану підтримку.