Новий тариф на проїзд у міських автобусах, порядок встановлення інформаційних таблиць і дощок, – рішення виконкому міськради Ужгорода

Опубліковано: Травень 25, 2022

Новий тариф на проїзд у міських автобусах, порядок встановлення інформаційних таблиць і дощок, – рішення виконкому міськради Ужгорода

Новий тариф на проїзд у міських автобусах, порядок встановлення інформаційних таблиць і дощок, – рішення виконкому міськради Ужгорода

 Програму «Безпечне правосуддя» на 2022 – 2024 роки підтримали сьогодні, 25 травня, на черговому засіданні виконкому Ужгородської міськради.  

 Основні завдання Програми:

– впровадження сучасних технічних засобів для запобігання, протидії та профілактики правопорушень в установах системи правосуддя та судах на території Ужгорода;

– забезпечення безпеки учасників судового процесу, охорони органів та установ системи правосуддя та підтримання громадського порядку в судах, припинення проявів неповаги до суду;

– швидкого реагування на правопорушення, злочини при розгляді резонансних справ у судах;

– забезпечення особистої безпеки суддів та членів їх сімей, працівників суду тощо.

Загалом на Програму передбачено 340 тис.грн., згодом її внесуть також на розгляд депутатів міської ради Ужгорода.

Ухвалили рішення «Про порядок встановлення та демонтажу інформаційних таблиць і меморіальних дощок у м. Ужгороді»

Інформаційні таблиці і меморіальні дошки суттєво впливають на художньо-архітектурне оформлення фасадів будинків, особливо в історичному ареалі міста. Неналежне їх розміщення та низький художній рівень виконання може суттєво погіршити естетичну якість та туристичну привабливість міського середовища, порушують його сформований віками масштаб та художні властивості.

Порядок встановлює процедуру розгляду питань та ухвалення рішень про місця встановлення інформаційних таблиць і меморіальних дощок, регулює правові відносини між органами місцевого самоврядування і фізичними та юридичними особами. Документ сприятиме очищенню міста від хаотичного розміщення інформаційних таблиць і меморіальних дощок, вирішенню питань, що виникають у процесі перейменування вулиць, площ та скверів міста, забезпечуватиме реалізацію заходів з впорядкування та покращення художньо-естетичного оформлення фасадів будинків.

Також надали один дозвіл на роботи з порушення цілісності об’єктів благоустрою – на 5 діб для підключення торгово-офісної будівлі до системи водопостачання та каналізації на вул. Климента Тімірязєва, 12г. Ще за трьома заявами відмовили у видачі дозволів – рекомендували провести комунікації альтернативним шляхом, наприклад, підземного буріння.

Члени виконкому міськради Ужгорода на засіданні підтримали рішення прийняти на квартирний облік 2 сім’ї, одну виключили з квартирного обліку. Іншим рішенням задовольнили прохання 7 сімей щодо приватизації житла, 2 – відмовили.

Погодили члени виконкому і розміщення елементів спортивного майданчика на прилеглій території до багатоквартирного житлового будинку № 2 на вул. Юрія Венеліна-Гуци. Департамент міської інфраструктури міськради має передати цей майданчик на утримання та обслуговування ОСББ «ВенелінаГуци».

12 гривень за проїзд в автобусах на міських маршрутах в Ужгороді – такий тариф ухвалили на засіданні виконкому Ужгородської міськради. Рішення набуде чинності з дня опублікування у друкованих засобах масової інформації, воно зумовлене насамперед дуже суттєвим зростанням цін на пальне.

Члени виконкому прийняли і рішення не пізніше ніж за 15 календарних днів оголосити конкурс із перевезення пасажирів на міському автобусних маршрутах №№156, 4, 19.  

Із 31 травня на рік продовжили, шляхом укладення відповідної додаткової угоди, договір про перевезення на міському автобусному маршруті загального користування № 156 «вул. В’ячеслава Чорновола - міський цвинтар «Барвінок», який укладений виконкомом міської ради із комунальним підприємством «Ужгородський муніципальний транспорт» Ужгородської міської ради. Дія цього договору припиняється після укладання договору з переможцем конкурсу.

 Інформацію про підсумки опалювального сезону 2021 – 2022 в Ужгороді на засіданні виконкому узяли до відома і заслухали про заходи з підготовки до наступного опалювального сезону.

Міський голова Богдан Андріїв дав доручення проаналізувати і порівняти за кожним із напрямів – заклади освіти, медицини, культури тощо – використання палива в попередні роки, зокрема й альтернатив газу, для врахування у плануванні підготовки на наступні осінь-зиму.

Також Богдан Євстафійович доручив підготувати нормативний документ, який регламентуватиме в Ужгороді розміщення рекламоносіїв і переглянути тарифи на їх розміщення.