Низку міських програм підтримали на засіданні виконкому – щодо обліку об’єктів культурної спадщини, розвитку транскордонного співробітництва, підтримки молоді, фізкультури та спорту

Опубліковано: Липень 14, 2021

Низку міських програм підтримали на засіданні виконкому –  щодо обліку об’єктів культурної спадщини, розвитку транскордонного співробітництва, підтримки молоді, фізкультури та спорту

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету Ужгородської міськради, члени виконкому зібралися вперше у новому складі. Після того, як підтримали порядок денний, перейшли до розгляду питань.

Підтримали низку програм – Програму розвитку транскордонного співробітництва та підтримки імплементації проєктів міжнародної технічної допомоги в м. Ужгород на 2023-2027 роки, «Молодь міста Ужгород» на 2022-2024 роки, Програму обліку об’єктів культурної спадщини Ужгород на 2022 – 2024 роки, Програму розвитку фізичної культури та спорту в Ужгороді на 2022-2024 роки. Документи ще внесуть на розгляд сесії міської ради.

Як виняток проголосували за проведення 25 липня «Ужгородської Регати 2021» на р. Уж. Організатор заходу –  Закарпатська ліга КВН –  має вжити усіх заходів щодо збереження життя і здоров’я учасників регати. Управління патрульної поліції у Закарпатській області, Ужгородське районне управління поліції мають забезпечити охорону громадського порядку під час проведення заходу, Ужгородське районне управління ГУ ДСНС у Закарпатській області – чергування рятувальників під час проведення заходу.

Крім того, затвердили на виконкомі Положення про Ужгородську міську ланку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, перелік органів управління, служб цивільного захисту та відповідних суб’єктів господарювання, які входять до складу Ужгородської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, Положення про територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту Ужгородської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту  та перелік територіальних спеціалізованих служб цивільного захисту місцевого рівня. Із документами можна ознайомитися на офіційному сайті Ужгородської міської ради.

Утворили в Ужгородській міськраді консультативно-дорадчу комісію щодо використання у 2021 році субвенції з державного бюджету, затвердили  також положення про цю комісію.

Затвердили і тарифи на платні медичні послуги, що надаються ужгородськими центральною міською клінічною лікарнею та міською поліклінікою. Рішення поширюється на медичні послуги, безоплатне надання яких не передбачене за державною програмою медичних гарантій.

Також на засіданні виконкому Ужгородської міськради внесли зміни до одного з раніше ухвалених рішень про виборчі дільниці і доповнили межі виборчих дільниць: № 210713 – вулицею Рахівською, № 210727 – вулицями Перечинською, Рівненською та Ясною, № 210733 – вулицею Мармуровою. Згодом відповідне подання скерують до ЦВК.

На засіданні виконкому Ужгородської міськради також надали Паспорти відкритих літніх майданчиків для підприємницької діяльності на базі стаціонарних закладів ресторанного господарства, підтримали і припинення дії паспорта одного відкритого літнього майданчика.

Інформаційні плакати із серією матеріалів про проєкт «Сортуй сміття – піклуйся про довкілля», які розміщувалися в Ужгороді з 6 квітня по 31 травня цього року, цьоготижневим рішенням виконкому Ужгородської міськради визначили соціальною рекламою. ПП «Корзо – 2», ПП «РА «Люкс», ТОВ «ЕКО ХХІ Століття», які розміщували цю соціальну рекламу, звільнили від сплати за тимчасове користування місцями розміщення засобів зовнішньої реклами.

Також 6 ужгородцям на засіданні виконкому Ужгородської міської ради погодили переоформлення гаражів, 17 – відмовили, 15 – надали дозвіл на розміщення збірно-розбірних гаражів.

Дозволи на проведення робіт із порушення цілісності об’єктів благоустрою, за умови гарантійного обслуговування ділянки розриття асфальтного покриття протягом одного року після завершення робіт, на засіданні виконкому Ужгородської міськради надали:

на 21 добу ПП «Євроімекс – інвест» для капітального ремонту вул. Собранецької (від вул. Митної до міжнародного пункту пропуску “Ужгород”);

на 5 діб для облаштування водопостачання та каналізації до багатофункціональної будівлі на вул. Олександра Митрака, б/н;

на 15 діб управлінню капітального будівництва Ужгородської міської ради для будівництва міні-котельні для ДНЗ № 26 на просп. Свободи, 59;

на 15 діб управлінню капітального будівництва Ужгородської міської ради для будівництва міні-котельні для ЗОШ № 7 на вул. Антоніна Дворжака, 41;

на 5 діб для облаштування каналізації до житлового будинку на вул. Радванській, 13.

Кілька рішень ухвалили на захист інтересів дітей. Зокрема, визначили місце проживання дитини; 5 ужгородцям надали дозвіл на вчинення правочинів від імені дітей щодо майна, право власності або право користування яким мають діти; трьом ужгородцям – на отримання грошової компенсації за належне їм для отримання жиле приміщення. Ще одним рішенням визначили участь батька у вихованні дітей , а іншим – влаштували дитину з інвалідністю у "Вільшанський дитячий будинок-інтернат".