Підтримка ЗСУ, родин загиблих військових, зміни до міських цільових програм – відбулася сесія Ужгородської міської ради

Опубліковано: Вересень 05, 2024

Підтримка ЗСУ, родин загиблих військових, зміни до міських цільових програм – відбулася сесія Ужгородської міської ради

За особисту мужність, патріотизм, самовідданість Батьківщині та відвагу, проявлені під час бойових дій з метою захисту державного суверенітету, територіальної цілісності України, на сьогоднішній сесії міської ради одноголосно вирішили Присвоїти звання «Почесний громадянин м. Ужгорода» (посмертно) 53 військовослужбовцям.

Це:
- Владислав Аміт
- Андрій Авраменко
- Мілан Бабіла
- Степан Балла
- Олександр Безега
- Андріян Безклепний
- Євген Белкін
- Іван Бенца
- Віктор Боровик
- Іван Бородін
- Мирослав Бреньо
- Василь Булеца
- Олег Ващенко
- Тарас Гавріш
- Микола Гаєвой
- Роман Гапак
- Сергій Динько
- Олександр Донець
- Василь Дрогомирецький
- Руслан Єлагін
- Віктор Іллар
- Іван Карапа
- Олексій Кобець
- Михайло Козак
- Сергій Кузнєв
- Віталій Лошак
- Андрій Лущакевич
- Андрій Марич
- Сергій Нестеренко
- Андрій Несторович
- Владислав Павлов
- Степан Піріді
- Мирослав Попадинець
- Тарас Попович
- Андрій Потічний
- Олексій Продан
- Ігор Прокопов
- Юрію Пуглику
- Владислав Решетнік
- Олександр Ровенчук
- Ференц Сімйон
- Анатолій Сінькевич
- Сергій Стрижак
- Олександр Фозекош
- Олексій Хотін
- Антон Хрипак
- Олександр Цибик
- Юрію Черянику
- Микола Шестерак
- Сергій Шпонтак
- Михайло Шуха
- Мирослав Яремчук
- Віктор Яцола.

Підтримали зміни до Програми підтримки військових частин Збройних Сил України, інших військових формувань та парамілітарних організацій на 2024 рік – фінансування програми збільшили ще на 20 мільйонів гривень (ресурсне забезпечення програми наразі становить 59 мільйонів гривень).
Зміни підтримали, узявши до уваги листи командирів військових частин, які звернулися до Ужгородської міськради.
Кошти, відповідно до Програми, спрямують на придбання речового майна та спорядження: бронежилетів, кевларових касок, тактичних рукавиць, окулярів балістичних, налокітників, спальників, карематів, військової форми і військового взуття та іншого військового спорядження; генераторів, приладів нічного бачення, павербанків, тепловізорів, дронів, каліматорних прицілів; інженерного та спеціально-технічного й медичного майна; засобів зв’язку та оптичних приладів; засобів захисту; електрообладнання; електроприладів; санітарно-технічного приладдя; інструментів; будівельних матеріалів; посуду; запчастин до транспортних засобів; технічного обслуговування та поточного ремонту автомобільної техніки; паливно-мастильних матеріалів, автомобілів тощо.

Ще 983 тисячі гривень спрямують із бюджету Ужгорода на підтримку рідних загиблих захисників. 
Матеріальну допомогу отримають члени сімей загиблих/померлих, представники сімей військовополонених та безвісти відсутніх Захисників України.
Йдеться про одноразову допомогу, а також допомогу на вирішення соціально-побутових питань.

Також депутати сьогодні на сесії підтримали зміни до Програми посилення соціального захисту громадян міста «Добра справа» на 2024 – 2026 роки.
Програма спрямована на надання матеріальної допомоги громадянам, які опинилися у скрутному становищі та потребують коштів для вирішення потреб соціального характеру; громадянам, які мають відповідний статус; особам, яким виповнилося 100 і більше років, та особам, які здійснили поховання безробітного мешканця міста у встановлених розмірах.

Крім того, підтримали Програму покращення харчування пацієнтів при проходженні стаціонарного лікування у КНП «Ужгородська міська багатопрофільна клінічна лікарня» на 2024-2026 роки. Як ідеться у документі, програму розроблено для досягнення можливості збалансованого харчування пацієнтів, підтримання рівня їх здоров'я, скорішого одужання за рахунок покращення харчування шляхом закупівлі готових страв.

Зміни до Програми забезпечення мешканців Ужгорода імплантами для надання медичної допомоги хворим із ураженням органів опори та руху на 2023-2026 роки підтримали сьогодні на черговій сесії міської ради.
Як ідеться у пояснювальній записці до документа, зміни пов’язані із збільшенням за останній період кількості осіб, б, які потребують ендопротезування кульшових та колінних суглобів. У зв’язку із цим ресурсне фінансове забезпечення Програми у 2025 році збільшили до 3 мільйонів гривень – для придбання вищевказаних суглобів.

Рідні захисників із Ужгорода – солдата Богдана Мозеля та матроса Юрія Шпеника, які мужньо боронять Вітчизну, отримали подяки від командування військових частин, де ті служать.
У текстах подяк ідеться, що Богдан та Юрій вирізняються високим почуттям відповідальності, проявляють вимогливість до себе і товаришів, усі поставлені завдання виконують точно, ініціативні та організовані, користуються авторитетом у побратимів та командування.
Службова діяльність ужгородців, на думку командирів, заслуговує на те, щоб про неї знали містяни.
Міський голова Богдан Андріїв перед початком роботи сесії Ужгородської міської ради передав рідним захисників подяки командування, висловив вдячність від усієї громади, побажав, щоб воїни живими і неушкодженими повернулися додому з перемогою.

За активну громадянську позицію, проявлену волонтерську ініціативу, патріотизм та вагомий внесок у справу зміцнення бойової готовності ЗСУ подяками від командування 418 окремого стрілецького батальйону нагороджено заступника міського голови Ужгорода Євгена Плавайка, працівників міської ради Олександра Чепкого, Моніку Лайкун, Аллу Голіцину, Ярославу Крицкій, Наталю Турянчич, Тетяну Шикоту.

Почесними грамотами голови Херсонської обласної державної адміністрації за зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, внесок у розбудову Херсонщини нагороджено керуючого справами виконкому Ужгородської міської ради Василя Пинзеника та начальника управління містобудування та архітектури Олега Боршовського.
Подяки та грамоти працівникам міськради вручив міський голова Богдан Андріїв.

Абсолютного чемпіона України з маунтенбайку серед юнаків 13-14 років сезону 2024 року ужгородця Сергія Карташова сьогодні перед початком роботи чергової сесії привітав міський голова Богдан Андріїв, вручив грамоту міськради.
Грамоту також отримав тренер спортсмена Віктор Мельник – заслужений тренер України з велоспорту, тренер-викладач комплексної обласної ДЮСШ «Спартак».