Обстеження на новому комп’ютерному томографі проводитимуть відтепер в Ужгородській міській багатопрофільній клінічній лікарні

Опубліковано: Січень 16, 2024

Обстеження на новому комп’ютерному томографі проводитимуть відтепер в Ужгородській міській багатопрофільній клінічній лікарні

Томограф General Electric «Optima CT520», який закупили у межах одного зі спільних проєктів МОЗ України та Світового банку за сприяння Закарпатської ОВА, запрацював цього тижня – його використовуватимуть для обстеження стаціонарних хворих цього закладу, також послуга буде безкоштовною для пацієнтів, які матимуть електронне скерування лікаря.

Як розповів керівник закладу Олег Голуб, лікарня дотепер не мала томографа. Раніше заклад надавав безоплатно таку послугу пацієнтам на умовах підряду з приватним діагностичним центром, минулого року лікарня заплатила за дослідження 454 пацієнтів 757 500 гривень. Зараз обстеження проводитимуть на власному сучасному обладнанні. До слова, наявність комп’ютерного томографа є обов’язковою вимогою НСЗУ для контрактування закладу за Програмою медичних гарантій. Варто зазначити, щороку заклад надає медичні послуги близько 7 тисячам пацієнтів в умовах стаціонару, близько 170 тисяч пацієнтів обслуговуються амбулаторно.

Компʼютерний томограф зможе робити до 14 обстежень на день, забезпечить своєчасну діагностику і швидку та якісну медичну допомогу хворим у невідкладних станах, використовуватиметься для простої і контрастної комп’ютерної томографії. Це, своєю чергою, значно скоротить час обстеження ургентних хірургічних, травматологічних та неврологічних хворих.

Оглянули нове обладнання, поспілкувалися із медиками сьогодні начальник Закарпатської ОВА Віктор Микита, міський голова Богдан Андріїв, заступник начальника Закарпатської ОВА Ігор Шинкарюк, заступник міського голови Іван Завидняк, секретар міської ради Ігор Чорній, начальник управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення Ярослав Глагола.