Офіційне представлення Плану сталої міської мобільності Ужгорода – 18 квітня у міській раді

Опубліковано: Квітень 17, 2023

Офіційне представлення Плану сталої міської мобільності Ужгорода – 18 квітня у міській раді

Офіційне представлення Плану сталої міської мобільності (ПСММ) Ужгорода в межах проєкту «SUMCITYNET: міста за покращення доступності і кліматично сталу міську мобільність» – завтра, 18 квітня, в Ужгородській міській раді.

 

Учасники заходу довідаються про складові ПСММ Ужгорода щодо:

▪ покращення умов для пішоходів та маломобільних груп населення;

▪ реалізації велосипедної інфраструктури;

▪ оптимізації мережі та розвитку громадського транспорту;

▪ підвищення безпеки дорожнього руху;

▪ збалансованого використання вуличного простору.

Розробники плану ТОВ «Урбан Консалтинг» презентують мультимодальну транспортну модель міста та рекомендації щодо упорядкування дорожнього руху/ зменшення заторів в 5 локаціях міста.

ГО ФОРЗА розповість про результати зустрічей із зацікавленими сторонами.

На захід запрошуємо ужгородців та ВПО, які проживають у нашому місті, яких цікавить тема міської мобільності. Кількість місць обмежена. Реєстрація обов’язкова: https://forms.gle/pJwU8JJj7Hib5xtd6

Довідково. План сталої міської мобільності – стратегічний документ, який визначає розвиток міського простору з погляду переміщення ним різними видами транспорту (громадський транспорт, велосипед, ЛПТ, таксі, приватний автомобіль і т.п.) та пішки на прийдешніх 5-10 років. Він дає відповідь на питання: як оптимізувати місто для того, щоб переміщення мешканців у ньому були ефективними виходячи з часу, комфорту, вартості, сприяли здоров’ю та завдавали якомога меншого негативного впливу нашому довкіллю.