Оголошено прийом заяв на придбання у комунальну власність житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб виконавчим комітетом Ужгородської міської ради

Опубліковано: Листопад 10, 2021

З метою формування фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, відповідно до рішення VIII сесії міської ради VIII скликання 05.08.2021 № 363 «Про зміни до бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2021 рік», з урахуванням змін до розподілу видатків бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2021 рік по субвенціях з державного та інших бюджетів на придбання житла для окремих категорій населення відповідно до законодавства, беручи до уваги рішення XV сесії міської ради VII скликання 12.09.2017 № 760 «Про Програму забезпечення молоді, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб житлом у м. Ужгороді на 2018 – 2022 роки» (зі змінами), виконавчий комітет Ужгородської міської ради здійснює придбання у комунальну власність житла.

Запропоноване житло повинно відповідати наступним вимогам:

  1. Житлова площа не менше 6 кв. метрів на одну особу, а саме:
  • двокімнатна (впорядкована) квартира житловою площею не менше 27 кв. м та загальною площею не більше 55 кв. м;
  • трикімнатна (впорядкована) квартира житловою площею не менше 40 кв. м та загальною площею не більше 70 кв. м.
  1. Місце знаходження житла в м. Ужгород.
  2. Житло повинно відповідати санітарним та технічним вимогам.
  3. Відчужуваний об'єкт нерухомого майна перебуває у власності платника податку понад три роки.

 

Власники/співвласники, які бажають продати житло, надають свої заяви-пропозиції до 26 листопада 2021 року на адресу Ужгородської міської ради: пл. Поштова, 3, м. Ужгород, 88000.

До заяви-пропозиції потрібно додати копію паспорта, реєстраційного номера облікової картки платника податків (у разі наявності).

 

Для участі подаються документи в конверті в одному примірнику, а саме:

  1. Фотокартки квартири.
  2. Звіт про оцінку майна, з урахуванням вартості житла не вище 12 614, 00 гривень за 1 кв. м загальної площі квартири (з урахуванням ПДВ) відповідно до наказу Міністерства розвитку громад на території України 10.09.2021 року № 230 «Про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України» та рецензування звіту про оцінку майна, беручи до уваги вимоги Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну діяльність в Україні».
  3. Копії правовстановлюючих документів та технічної документації.
  4. Довідка про відсутність зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб.
  5. Довідка балансоутримувача будинку та/або експлуатуючої організації про відсутність заборгованості за житлово-комунальні послуги.
  6. Довідка про відсутність заборгованості за комунальні послуги.
  7. Інформація про відсутність заборон, арештів, іпотек щодо пропонованого житла.
  8. Довідку/довідки з обслуговуючого банку/банків про відсутність заборгованості за кредитами/позиками.

За рішенням робочої групи з питань формування фондів житла можуть подаватися також інші документи.

 

Усі сторінки поданих документів повинні бути прошиті та пронумеровані, а на зворотній стороні останньої сторінки повинен бути зроблений запис, у якому вказуються цифрами і прописом кількість пронумерованих сторінок, який засвідчується підписом особи, що подає пропозицію.

На конверті, крім позначки «Пропозиція», повинно бути зазначено:

  • напис «не відкривати до 26.11.2021 року»;
  • прізвище, ім’я, по батькові власника/співвласника житла;
  • назва предмета «двокімнатна (впорядкована) квартира житловою площею не менше _____ кв. м та загальною площею не більше ____ кв. м» або «трикімнатна (впорядкована) квартира житловою площею не менше _____ кв. м та загальною площею не більше ____ кв. м»;

                      

  • конверт засвідчується підписом.

 

Витрати особи, яка подає пропозицію, пов’язані з підготовкою та поданням пропозиції, не відшкодовуються (в тому числі й у разі відміни розгляду пропозицій).

Витрати, пов’язані з купівлею-продажем житла, здійснюються за рахунок продавця.

 

Розгляд пропозицій буде проведено 30.11.2021 року о 10 год 00 хв у приміщенні Ужгородської міської ради за адресою: пл. Поштова. 3, м. Ужгород, 88000, каб. 105.

 

Відповідальною контактною особою є Турецька Яна Павлівна, тел. 066 034 29 39.

Зразок заяви