Оголошується конкурс із перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування

Опубліковано: Липень 13, 2019

Організатор - Виконавчий комітет Ужгородської міської ради.

Перелік  об’єктів конкурсу та їх основні характеристики.

Умови конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування (далі – Умови) розроблено відповідно до Закону України „Про автомобільний транспорт”, постанов Кабінету Міністрів України „Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування” від 03 грудня 2008 року № 1081, „Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту” від 18 лютого 1997 року № 176, наказу Міністерства транспорту та зв’язку України „Про затвердження Порядку визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху” від 12 квітня 2007 року № 285, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 травня 2007 року за № 499/13766, наказу Міністерства інфраструктури України „Про затвердження Порядку організації перевезень пасажирів та багажу автомобільним транспортом” від 15 липня 2013 року № 480, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31 липня 2013 року за № 1282/23814, Правил користування міським пасажирським транспортом у м. Ужгород, затвердженими рішенням виконкому Ужгородської міської ради 12.09.2019 № 270. Ці умови затверджені рішенням виконавчого комітету Ужгородської міської ради 11.07.2019 року № 234 та визначають умови перевезення пасажирів, які зобов’язаний забезпечити автомобільний перевізник-претендент.

Метою визначення автомобільного перевізника на конкурсних засадах є реалізація основних напрямів розвитку галузі автомобільного транспорту, створення безпечних умов для перевезення пасажирів автомобільним транспортом, покращення якості пасажирських перевезень, створення конкурентного середовища, забезпечення оновлення рухомого складу, підвищення рівня безпеки перевезень пасажирів, забезпечення виконання соціально значущих перевезень.

Організатором проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах Об’єктами конкурсу є окремі міські автобусні маршрути загального користування, визначені відповідно до маршрутної мережі, затвердженої рішенням виконавчого комітету 19.12.2012 № 475 „Про маршрутну мережу автобусних маршрутів”.

Перевезення пасажирів здійснюється у звичайному режимі руху.

Визначена організатором обґрунтована структура парку автобусів, що використовуватимуться на маршруті загального користування, за показниками пасажиромісткості, класом, технічними та екологічними показниками зазначається у формі таблиці “Об’єкти конкурсу та їх основні характеристики”. Пасажиромісткість автотранспортних засобів, які пропонуються для резерву, повинна бути  не менше 22 місць.

Перевезення пасажирів на маршрутах повинно здійснюватися згідно з державними соціальними нормативами у сфері транспортного обслуговування.

Перевізник забезпечує на об’єкті конкурсу, який включає міський автобусний маршрут, використання транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, в кількості не менше 10 відсотків загальної кількості автобусів.

Транспортні засоби, пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, повинні бути пристосовані для користування інвалідами з вадами зору, слуху та з ураженнями опорно-рухового апарату, а також передбачати можливість встановлення зовнішніх звукових інформаторів номера і кінцевих зупинок маршруту, текстових та звукових систем у салоні для оголошення зупинок.

До заяви на участь у конкурсі з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування додаються відомості про автобуси, які будуть використовуватися на маршруті, разом із копіями сертифікатів відповідності та екологічності.

На транспортних засобах, що працюватимуть на маршруті загального користування, встановлюється GPS-система. Переможець конкурсу зобов’язаний укласти договір з підприємством, яке визначене організатором перевезень на конкурсних засадах для виконання функцій з організації та управління рухом автобусів і підготовки інформації про роботу перевізників.     

До участі в конкурсі не допускаються автомобільні перевізники, які передбачають використовувати на маршрутах автобуси, переобладнані з вантажних транспортних засобів.

Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється через друковані засоби масової інформації та офіційний сайт міської ради на підставі відповідного рішення виконавчого комітету.

Пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, повинен забезпечувати перевізник, який здійснює перевезення пасажирів на маршруті.

Плата за участь у конкурсі вноситься перевізником-претендентом на рахунок виконкому міської ради у розмірі, встановленому рішенням виконавчого комітету Ужгородської міської ради “Про встановлення плати за участь у конкурсі”.

Одержання необхідної інформації  про об’єкт конкурсу, місце та дата одержання бланків для участі у конкурсі:

виконавчий комітет Ужгородської міської ради, відділ транспорту, державних закупівель та зв’язку за адресою:  м. Ужгород, площа Поштова, буд. 3, другий поверх, каб. 208 тел. 61-62-85 у понеділок – четвер: з 08.30 год. до 12.30 год. та з 13.00 год. до 17.30 год., у п’ятницю: з 08.30 год. до 14.30 год.

Для участі у конкурсі автомобільний перевізник подає на кожний об'єкт конкурсу окремо заяву та документи визначені Порядком. Документи для участі в конкурсі у закритому конверті з позначкою № 1 та конверт з позначкою № 2 (який містить заяву), опускаються в скриньку з позначенням „Для документів на конкурс” до 26 липня 2019 року включно за адресою: м. Ужгород,  площа Поштова, буд. 3, другий поверх, каб. 208, тел. 61-62-85 у понеділок – четвер: з 08.30 год. до 12.30 год. та з 13.00 год. до 17.30 год., у п’ятницю: з 08.30 год. до 14.30 год. На конвертах № 1 та № 2 необхідно відмітити дату конкурсу, на участь у якому подаються документи, та назву перевізника-претендента.

Засідання конкурсного комітету буде проведено 13 серпня 2019 року за адресою: 88000, м. Ужгород, площа Поштова, буд. 3, виконавчий комітет Ужгородської міської ради, перший поверх, каб. 105. Початок засідання  о 09.00 год.

Розмір плати за участь у конкурсі за один об’єкт конкурсу, яким є окремий міський автобусний маршрут загального користування становить 218,50 гривень. Плату за участь у конкурсі переказати за реквізитами: Виконком Ужгородської міської ради, р/р 31551256153290 в ГУДКСУ в Закарпатській обл. в м. Ужгороді, МФО 812016, код ЄДРПОУ 04053699.

У документі, що підтверджує внесення плати за участь у конкурсі зазначити дату проведення конкурсу.

Всі особи, які представляють інтереси перевізника-претендента на конкурсі (окрім керівника) повинні мати з собою довіреність, надану перевізником-претендентом.