Оголошується прийом документів щодо виплати одноразової грошової винагороди для відзначення  діячів культури і мистецтва, творчих людей Ужгорода

Опубліковано: Жовтень 03, 2024

Оголошується прийом документів щодо виплати одноразової грошової винагороди для відзначення  діячів культури і мистецтва, творчих людей Ужгорода

За досягнення у галузі культури і мистецтва Ужгорода  у 2023 році започатковано одноразову грошову винагороду для відзначення  творчих людей міста, діячів  культури і мистецтва, переможців конкурсів, фестивалів різних рівнів та їх викладачів тощо. Винагорода виплачується, як правило, до  Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Претендентами на винагороду можуть бути виключно мешканці міста Ужгорода (офіційно зареєстровані у місті) – працівники закладів культури і мистецтва, члени творчих спілок,  викладачі мистецьких шкіл, учні та вихованці яких зайняли призові місця у конкурсах різних рівнів (міжнародних, всеукраїнських), в учнівських олімпіадах різних рівнів, викладачі мистецьких шкіл, які мають розробки навчально-методичних посібників, засобів навчання, методичних рекомендацій, авторських навчальних програм, факультативів тощо, учні та вихованці мистецьких навчальних закладів  – переможці Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, фестивалів, тощо,  керівники творчих колективів та індивідуальних виконавців, колективи/вихованці яких зайняли призові місця у конкурсах різних рівнів (міжнародних, всеукраїнських), працівники творчих колективів,  сценаристи та режисери-постановники вистав, програм загальноміських масових заходів, автори культурно-мистецьких проєктів, активні учасники концертних програм міських, обласних, всеукраїнських та інші представники галузі культури і мистецтва, які збагачують історичну пам'ять народу, його національну свідомість та самобутність і стали визначною подією в культурному та літературно-мистецькому житті міста Ужгорода.

 

Винагороди (премії) встановлюються у таких номінаціях:

- за досягнення у сфері мистецької освіти;

- у сфері образотворчого мистецтва;

- у галузі режисури та театрального мистецтва;

-  декоративно-ужиткового мистецтва;

- народної творчості;

- учням мистецьких шкіл-переможцям всеукраїнських конкурсів/фестивалів та їх викладачам;

-  учням мистецьких шкіл-переможцям міжнародних конкурсів/фестивалів та їх викладачам;

- за досягнення у розвитку аматорського мистецтва;

- у галузі музичного мистецтва та фольклору; 

- у галузі хореографії; 

- за досягнення у розвитку бібліотечної справи;

- у галузі літературної діяльності, популяризації української мови; 

- аудіовізуальне та  фотомистецтво;

- за досягнення у реалізації мистецьких проєктів.

 Матеріали на здобуття винагороди (премії) подаються керівниками установ/закладів культури і мистецтва, спілок, товариств, тощо щорічно до 1 листопада поточного року управлінню у справах  культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради за адресою: м. Ужгород, пл. Поштова, 3, email: kultura@rada-uzhgorod.gov.ua.

 

 Кожен заклад, спілка, організація, товариство може представити на здобуття премії одного претендента у відповідній номінації, за виключенням викладачів мистецьких шкіл, учні яких зайняли призові місця у конкурсах, фестивалях різних рівнів (міжнародних, всеукраїнських) подання готуються на викладача і учня (вихованця).

 

 На здобуття винагороди (премії) подаються:

 

- лист-подання на кандидата від імені закладу, що його висуває.
У листі-поданні на претендента вказується прізвище, ім'я та по батькові, дата, місяць і рік народження, посада і місце роботи, домашня адреса і контактний телефон. До подання додаються копія паспорта (ID-картки),  у разі подання ID-картки додається копія довідки про реєстрацію місця проживання, ідентифікаційного коду, згода на обробку персональних даних;  

 

- протокол засідання організації установи/закладу культури, яка висуває кандидатуру;

 

- творча характеристика особи із зазначенням творчих здобутків за останній календарний (для мистецьких навчальних закладів - навчальний) рік, почесного звання, інших ознак громадського визнання його діяльності, відповідність критеріям оцінки;

 

- перелік нагород за підсумками участі у Міжнародних, Всеукраїнських конкурсах, фестивалях, інших культурно-мистецьких акціях, проєктах, тощо (ксерокопії дипломів, свідоцтв, витягів з протоколів рішень журі, оргкомітетів, інших підтверджуючих документів).

 

Кількість кандидатів та сума винагороди визначаються конкурсною комісією після розгляду матеріалів, поданих на здобуття премій.

 

Винагорода виплачується до Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва (але не пізніше 30 листопада поточного року).

 

         Детальніше ознайомитися з Положенням  про відзначення одноразовою грошовою  винагородою (премією)  за досягнення у галузі культури і мистецтва міста Ужгорода можна на сайті міської ради.

https://rada-uzhgorod.gov.ua/download_file?title=%E2%84%96560-vid-25102023-pro-zatverdzhennia-polozhennia-pro-vidznachennia-odnorazovoiu-hroshovoiu-vynahorodoiu-premiieiu-za-dosiahnennia-u-haluzi-kultury-i-mystetstva-mista-uzhhoroda