Отримати навички надання першої допомоги можна в Ужгороді у міській організації Товариства Червоного Хреста України

Опубліковано: Березень 23, 2023

Отримати навички надання першої допомоги можна в Ужгороді у міській організації Товариства Червоного Хреста України

Щовівторка та щочетверга з 11:00 до 13:00 навчання проводять на площі Жупанатській, де розташована Ужгородська міська організація ТЧХУ, розповіла її керівниця Валентина Митровцій.

Навички надання першої допомоги – необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни, вони можуть допомогти зберегти здоров’я або, навіть, і життя ваших близьких. Прийти на майстер-класи, які проводять волонтерки організації з відповідною кваліфікацією Тетяна Марченко і Юлія Кантаєва,  можуть усі охочі.

Як проводять навчання, сьогодні ознайомилась гостя з Дніпра Вікторія Маліченко та міжрегіональна фахівчиня з розвитку місцевих організацій Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України Олена Болкун. Вона також ознайомилася  із щоденною роботою Пункту видачі предметів допомоги Товариства Червоного Хреста України в Ужгороді.

Крім того, були і представники Міжнародної Федерації, які курують в Україні програму  BraVo –  координатор BraVo з данського Червоного Хреста Нільс Барвіг, делегати відділу волонтерства та розвитку IFRC Кетрін Нахомі та Ореллана Зуніга.  

Нагадаємо,  BraVo – програма, яка дає можливість проаналізувати  діяльність організацій  Товариства Червоного Хреста, визначити напрямки подальшого розвитку, дає можливість залучати кошти для підтримки громади, допомоги соціально вразливим категоріям населення та реалізації проєктів необхідних громаді з метою організації допомоги не лише для ВПО, але й для місцевого населення.  У 2021 році Ужгородська міська організація Товариства Червоного Хреста була єдиною учасницею цього проєкту в Закарпатській області, наразі  організацій, які задіяні в проєкті BraVo – 7.

Фахівчиня Закарпатської обласної організації ТЧХУ з розвитку організацій і волонтерства Ольга Сідак ознайомила гостей зі станом справ, продемонструвала помітний розвиток організації після залучення її до програми BraVo.