«Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо»: Ужгород долучився до вшанування пам’яті мільйонів українців – жертв Голодоморів

Опубліковано: Листопад 26, 2022

«Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо»: Ужгород долучився до вшанування пам’яті мільйонів українців – жертв Голодоморів

Щорічно на четверту суботу листопада припадає День пам’яті жертв голодоморів. Сьогодні, до 90-их роковин тих страшних подій, на набережній Незалежності біля пам’ятника жертвам Голодоморів присутні – серед них керівники Закарпаття та Ужгорода, дипломати, військові, представники правоохоронних та силових структур, духовенство, громадськість – долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання, після чого поклали до підніжжя монумента колоски пшениці та запалили свічки, долучившись до загальнонаціональної акції «Запали свічку». Заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав концерт-реквієм, священнослужителі різних конфесій провели екуменічну молитву.

Українці у ХХ сторіччі пережили три голодомори: 1921–1923, 1932– 1933 і голод 1946– 1947 років. Наймасштабнішим був голод 1932–1933 років – саме його називають геноцидом українського народу, який учинив сталінський режим.

Зараз вороги знову тероризують Україну і намагаються знищити нашу націю. Та ми пам’ятаємо ці сторінки нашої історії і не дозволимо повторення.

Запаліть сьогодні свічку на підвіконні - як прояв скорботи за загиблими та віри в перемогу України.