Парламенті Великої Британії відбулася презентація фотовиставки українських фотографів “Донбас: війна і мир”, на якій зібрано роботи найкращих українських фотографів, що працюють на Донбасі

Опубліковано: Березень 09, 2015

Виставка ініційована за сприяння Уповноваженого Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях, голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Ірини Геращенко та Національної спілки журналістів України.
Відкрив виставку Міністр у справах Європи Великої Британії Девід Лідінгтон, який у своїй промові визнав, що світ не завжди оперативно реагує на ситуацію на Донбасі, але сьогодні солідаризується з Україною.
Британський уряд та Парламент займають в цьому питанні спільну позицію.
На відкритті фотовиставки та інших заходах задля привернення уваги британського політикуму до ситуації в Україні та інформування їх про війну на Донбасі, були присутні група народних депутатів України та представники українського Уряду.

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях, народний депутат І.Геращенко підкреслила, що це не є громадянська війна і звернулася до британських колег із закликом посилювати санкції проти Російської Федерації, яка спонсорує цю війну. Вона поінформувала про порушення мінських угод з боку Російської Федерації і бойовиків, про страждання цивільного населення, зокрема, жінок і дітей. Народний депутат України від фракції “Блоку Петра Порошенка”, заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова закликала британських політиків підтримати ініціативу Президента України щодо введення миротворчого контингенту на Донбас і запросила їх відвідати Україну, аби на власні очі пересвідчитися в масштабних руйнаціях розв’язаної Російською Федерацією війни.

Серед інших питань, що піднімалися під час всіх заходів були питання проведення реформ в Україні, робота нового українського Парламенту, боротьба з корупцією. Народні депутати України також обговорювали питання збільшення технічної та фінансової допомоги Україні, в тому числі для активізації реформ та допомоги переселенцям.

Голова міжпарламентської групи друзів “Україна – Британія” Джон Віттінгдейл пообіцяв, що британські політики продовжуватимуть тиск на Російську Федерацію доти, доки не буде прогресу у виконанні мінських угод.
Також під час візиту української делегації до Великої Британії відбулися зустрічі народних депутатів з представниками української громади Лондона. В Українському Інституті в Лондоні було організовано благодійний аукціон, на якому серед лотів були і фотографії експозиції. Під час аукціону вдалося зібрати більше 1600 фунтів стерлінгів на потреби Ірпінського реабілітаційного центру для військовослужбовців. Серед проданих фотографій і роботи фотографа Олександра Клименка, який також був присутній на заходах.