Перше засідання стратегічної сесії щодо внесення змін до Стратегії розвитку міста «Ужгород–2030» відбулося у міськраді

Опубліковано: Травень 12, 2023

Перше засідання стратегічної сесії щодо внесення змін до Стратегії розвитку міста «Ужгород–2030» відбулося у міськраді

Перше засідання стратегічної сесії щодо внесення змін до Стратегії розвитку міста «Ужгород–2030» та розробки «Плану заходів з її реалізації на 2024–2026 роки» відбулося напередодні в Ужгородській міській раді. Участь у заході взяли міський голова Богдан Андріїв, заступник міського голови Артем Погорєлов, в.о. начальника управління економічного розвитку Василь Цап, заступниця директора ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України» Ірина Сторонянська, старший науковий співробітник ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М.І.Долішнього НАН України» Андрій Дуб, а також представники громадськості, бізнесу, науковці, працівники та депутати Ужгородської міської ради.

На зустрічі представили Профіль Ужгородської міської територіальної громади, який розроблено спільними зусиллями створеної в громаді робочої групи із розробки Стратегії та проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Реалізація проєкту стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Кінцевим результатом запровадження нової Стратегії буде створення умов для більш якісного рівня розвитку міста в різних сферах життєдіяльності, створення «Дорожньої карти», у якій би чітко визначалися напрями розвитку та критерії їх досягнення, інформує управління економічного розвитку міста.