Першу бочку молодого вина відкрили в Ужгороді – стартувало “Закарпатське Божоле – 2019”!

Опубліковано: Листопад 15, 2019

Першу бочку молодого вина відкрили в Ужгороді – стартувало “Закарпатське Божоле – 2019”!

Традиційною урочистою ходою учасники дійства пройшли від площі Шандора Петефі до перехрестя вулиць Корзо та Августина Волошина. Бочку закарпатського божоле несли лицарі в обладунках, що додало святу особливої атмосфери. Представили глядачам і середньовічний танець із вогнем.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв привітав мешканців і гостей міста на фестивалі, розповів про історію святкування та особливості цьогорічної програми “Закарпатського Божоле”. Також Богдан Євстафійович запросив цими вихідними на ярмарок і концертну програму, до якої долучаться відомі гурти краю: “Рокаш”, “Анця”, “Вандор”.

Із вітальним словом виступив також головний організатор фестивалю, голова Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття Олександр Ковач і передав право відкрити першу бочку молодого вина міському голові Богдану Андріїву. Далі всі охочі мали змогу скуштувати закарпатське божоле.

Нагадуємо, у суботу та неділю на вулиці Ференца Ракоці та в підвалах історико-культурного центру “Совине гніздо” із 10 години ранку триватиме святковий ярмарок, а ввечері – концерти за участю закарпатських зірок.