Підготовку до нового навчального року в Ужгороді обговорили з директорами шкіл

Опубліковано: Липень 20, 2022

Підготовку до нового навчального року в Ужгороді обговорили з директорами шкіл

Підготовку до нового навчального року в Ужгороді, зокрема стан укриттів у закладах, обговорили сьогодні на зустрічі міського голови Богдана Андріїва  з керівниками ужгородських шкіл та  НВК.
Нагадаємо, в умовах війни Міністерство освіти та науки рекомендує школам працювати в очному форматі, якщо дозволяє безпекова ситуація, а в закладах є  укриття.
На випадок, якщо в школах укриттів немає, директори мають укласти угоди із найближчими закладами, де такі сховища є. Про це зазначила начальниця управління освіти Ужгородської міськради Наталія Баранюк. Додала, що у складі комісії  спільно з  окремими депутатами міськради оглянули школи та НВК, де вже прибирають та облаштовують підвали й інші укриття. Умови для забезпечення учнів надійним прихистком напередодні 1 вересня перевірятимуть комісії.
Міський голова Богдан Андріїв наголосив, що потрібно негайно реагувати при оголошенні повітряних тривог, наполіг на злагодженій роботі керівників закладів, працівників відділу цивільного захисту міськради та ДСНС, адже найважливіше – безпека учнів і працівників шкіл.
Ішлося на зустрічі і про те, що в Ужгороді залишаються школи, де тимчасово живуть вимушені переселенці, і це питання наразі відкрите.
Начальник відділу цивільного захисту населення управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення міськради Сергій Дмитрієв зазначив, що потрібно розмістити вказівники, де знаходяться укриття.  Працівник ДСНС України в Закарпатській області, лейтенант служби цивільного захисту Іван Горьовий попросив директорів звертатися щодо консультацій, роз’яснень, а також інспектування сховищ для визначення їхнього стану та готовності до експлуатації.