Підтримка військових, медичних та освітніх закладів – рішення чергової сесії Ужгородської міськради

Опубліковано: Вересень 29, 2022

Підтримка військових, медичних та освітніх закладів – рішення чергової сесії Ужгородської міськради

Перед початком роботи чергової сесії, сьогодні, 29 вересня, міський голова Богдан Андріїв нагородив грамотою Ужгородської міської ради за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в Ужгороді, пропаганду здорового способу життя та підготовку переможців чемпіонату Європи з кіокушин керівника відокремленого підрозділу в Ужгороді Національної федерації Кіокушин БуДо карате Ігоря Шандру.

Богдан Євстафійович також привітав із перемогою та вручив грамоти за високі спортивні досягнення чемпіонці Європи з кіокушин карате у розділах ката та куміте серед юніорок 15-16 років Валерії Моці та чемпіону Європи з кіокушин карате у розділі куміте, бронзовому призеру Європи з кіокушин карате у розділі ката серед дітей 7-8 років Габріелю Моці.

 На сесії проголосували за рішення на 500 тис грн збільшити фінансування Програми надання матеріально-технічної допомоги Чопському прикордонному загону на 2021 – 2024 роки. Зміни до Програми внесли, узявши до уваги лист начальника 94 прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Кошти спрямують на придбання будівельних матеріалів та запасних частин до транспортних засобів, твердопаливних котлів, комплектуючих та допоміжного обладнання до них, реконструкцію котелень, технічні засоби охорони державного кордону тощо.

Також прийняли зміни до програм підтримки підрозділів управління СБУ в Закарпатській області, програми профілактики та протидії злочинності, сприяння патрульній поліції.

 Підтримали депутати Ужгородської міської ради сьогодні на сесії і зміни до Програми «Безпека закладів загальної середньої освіти міста на 2022 рік».

Програму прийняли 14 березня 2022 року для забезпечення збереження життя і здоров’я здобувачів освіти, інших учасників освітнього процесу, внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у закладах освіти, а також майна закладів освіти в умовах воєнного стану.

Наразі є потреба у забезпеченні вдень охорони трьох закладів, де перебувають внутрішньо переміщені особи. Передбачено організацію та забезпечення заходів із охорони цих закладів освіти із 08:00 до 20:00 та, відповідно, збільшення обсягів видатків на 166,32 тис. грн.

 Внесли сьогодні на сесії  зміни і до Програми фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їх розвиток у місті Ужгород на 2020-2023 роки.

Прийняті зміни необхідні для забезпечення медичних комунальних некомерційних підприємств видатками для поточного ремонту через затоплення, для виготовлення проєктно-кошторисної документації для встановлення котлів, для закупівлі медичного обладнання в рамках реалізації проєкту програми транскордонного співробітництва «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020» під назвою «Транскордонна співпраця для догляду за пацієнтами груп високого ризику».

 Підтримали депутати і зміни до комплексної Програми відновлення історичного центру м. Ужгорода на 2021-2023 роки – передбачили видатки на 2023 рік на «Коригування проєктно-кошторисної документації та видатки на завершення робіт по реставрації пам’ятки архітектури національного значення «Амбар та винний льох XVIII століття», охоронний номер №1107 м. Ужгород, вул. Ракоці, 2».

Проголосували у сесійній залі Ужгородської міськради також за зміни до Програми благоустрою та розвитку комунальної інфраструктури Ужгорода на 2018-2022 роки – перерозподілили залишок коштів за субвенціями з державного бюджету місцевим бюджетам, на заходи територіальної оборони, задоволення продовольчих потреб цивільного населення, евакуацію/вивезення/переміщення цивільного населення із місцевості, де ведуться бойові дії, та небезпечних територій у безпечні місця. Зокрема на оплату транспортних послуг, пально-мастильних матеріалів, облаштування місць розміщення громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце проживання/перебування, оплату інших заходів, спрямованих на підтримку цивільного населення тощо.

У зв’язку із прийнятими сьогодні на сесії Ужгородської міської ради змінами до низки цільових програм депутати внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку, а також до бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2022 рік.

8 мільйонів 600 тисяч гривень виділили сьогодні на сесії Ужгородської міської ради на закупівлю зимового одягу для військових підрозділів тероборони, які зараз боронять нашу державу. Для цього депутати внесли зміни до Програми організації та забезпечення підрозділів територіальної оборони на 2022-2024 роки.

277 000 гривень матеріальної допомоги виділили ужгородцям, які потребують допомоги на лікування. За відповідний проєкт рішення проголосували сьогодні депутати на черговій сесії Ужгородської міської ради. Суми грошової допомоги, які отримають 12 містян, – від 5 000 до 30 000 гривень.