Півтора десятка кращих спортсменів Ужгорода отримуватимуть наступного року щомісячні стипендії за високі досягнення

Опубліковано: Грудень 14, 2023

Півтора десятка кращих спортсменів Ужгорода отримуватимуть наступного року щомісячні стипендії за високі досягнення

Серед переможців – як нові кандидатури, так і спортсмени, які мали стипендію і цього року.

Кандидатури затвердили напередодні на засіданні комісії під головуванням заступника міського голови Євгена Плавайка.

На виплату щомісячних стипендій та грошових винагород Ужгородської міської ради кращим спортсменам і тренерам за підсумками 2023 року подали кандидатури 174 спортсмени та 49 тренерів. Про це на засіданні комісії повідомила начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Алла Чернобук. За її словами, вони представляють 33 організації з таких видів спорту: дзюдо, бокс, теніс, велосипедний спорт, баскетбол, гандбол, фехтування, пляжний волейбол, водне поло, греко-римська боротьба, легка атлетика, сноубординг, плавання, важка атлетика, самбо, сумо, пляжний гандбол, бодібілдинг, спортивне орієнтування, кікбоксинг, пауерліфтинг, танцювальний спорт, кіокушин карате, петанк, таеквон-до, футбол, змішані єдиноборства, комбат самозахист ІСО.

Комісія визначила 15 спортсменів – призерів чемпіонатів та Кубків світу, Європи й України, Європейської юнацької баскетбольної ліги на отримання стипендій Ужгородської міської ради у 2024 році. Кандидатури 9 претендентів через невідповідність вимогам Порядку на виплату залишили без розгляду.

Також члени комісії проголосували за призначення грошової винагороди за підсумками 151 спортсмену – переможцям та призерам чемпіонатів світу, Європи, Євроліги, чемпіонатів та Кубків України. Грошове заохочення отримають і 48 тренерів, які підготували кращих спортсменів.