Пластуни передали Ужгороду Вифлеємський вогонь миру

Опубліковано: Грудень 19, 2021

Пластуни передали Ужгороду Вифлеємський вогонь миру
Вифлеємський вогонь миру сьогодні, у День Святого Миколая, урочисто вже традиційно передали пластуни Ужгороду у Хрестовоздвиженському греко-католицькому катедральному соборі.
Разом із мирянами та скаутами на церемонії в ході служби Божої був і Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.
Священник наголосив на символізмі Вифлеємського вогню, побажав, щоб у кожного з наближенням Різдва Христового все недобре відходило з душі, панували лише благодать, мир, злагода.
Міський голова відзначив, що пластуни підтримують дуже гарну традицію – щороку привозять вогонь зі Святої землі, передають його, щоб у наших домівках, храмах палав вогник миру, добра. Богдан Євстафійович привітав із Днем Святого Миколая, коли всім, а особливо діткам, Чудотворець приносить подарунки. Подякував пластунам, привітав усіх із прийдешніми новорічно-різдвяними святами, побажав любові, миру, добра, здоров'я, щастя і щоб у нашій країні був мир.
Керівник Ужгородського осередку «Пласт» Іштван Удут розповів про історію традиції передачі Вифлеємського вогню. Закарпатські скаути днями отримали його від словацьких друзів на кордоні, вже передали на Перечинщину, Великоберезнянщину та в інші куточки Закарпаття.
За словами священника, у Соборі до 20 січня кожен упродовж усього дня зможе взяти собі часточку благодатного вогню, сьогодні пластуни ним ділилися і в скверику на площі біля храму.