Показники проєкту бюджету Ужгорода на наступний, 2024 рік, обговорили напередодні у міській раді

Опубліковано: Грудень 15, 2023

Показники проєкту бюджету Ужгорода на наступний, 2024 рік, обговорили напередодні у міській раді

У сесійній залі були представники управлінь, департаментів та відділів, питання та пропозиції можна було висловити онлайн.

Як зазначив на початку обговорень міський голова Богдан Андріїв, бюджет громади у наступному році очікуємо у розмірі 2 мільярди 80,7 мільйонів гривень. Він буде меншим, ніж передбачалося, адже вилучено ПДФО від військових та правоохоронних структур.

Також Богдан Євстафійович відзначив, що у проєкті бюджету передбачили меншу суму на капітальні видатки порівняно з фактичними видатками 2023 року, бо їх не можна буде фінансувати за рахунок вільного залишку. Вільний залишок бюджету Ужгородської міської територіальної громади спрямовуватимуть, зокрема, на заходи та роботи з територіальної оборони, підтримку сил безпеки та оборони, соціальний захист, медикаменти, ремонти укриттів.

На жаль, через оголошену повітряну тривогу трансляцію обговорення бюджету довелося припинити, адже всі присутні у залі доповідачі перейшли в укриття. Усім, хто звернувся із запитаннями та пропозиціями щодо проєкту бюджету Ужгорода на 2024 рік, відповіді надішлють на їхні електронні адреси.

Нижче наводимо основні показники проєкту бюджету нашого міста на 2024 рік: доходи – 2 мільярди 80,7 мільйонів гривень, із них доходи загального фонду – 2 мільярд 22,6 мільйони гривень та спеціального фонду – 58,1 мільйон.

Видатки – 2 мільярди 80,7 мільйонів гривень. Видатки загального фонду бюджету – 1 мільярд 838 мільйонів 151,5 тисяч гривень. На захищені статті видатків заплановано 1 мільярд 490 мільйонів 554,7 тисяч гривень, що складає 81,1% видатків загального фонду бюджету міста.

Найбільше у частині видатків – 1 мільярд 188,5 мільйонів гривень, запланували на освіту.

На розрахунки за спожиті енергоносії передбачено 133 мільйони 7,7 тисяч гривень.

На утримання житлово-комунального господарства – 123 мільйони гривень.

На соціальний захист та соціальне забезпечення – 81 мільйон гривень.

На охорону здоров’я – 72,3 мільйони гривень: нагадаємо, із 2020 року заклади охорони здоров’я фінансуються напряму з Національної служби здоров’я України, субвенції на галузь із держбюджету нема.

На фізичну культуру і спорт – 47,7 мільйонів гривень.

На галузь культури і мистецтва – 16,5 мільйонів, інформує департамент фінансів та бюджетної політики міськради.

Голосуватимуть за основний фінансовий документ Ужгородської міської територіальної громади 22 грудня на сесії міськради.