Пологовий будинок діє абсолютно законно – заступник головного лікаря Руслан Федько

Опубліковано: Жовтень 21, 2013

На одному з ужгородських інформаційних ресурсів з’явилася інформація щодо нинішньої ситуації в Ужгородському пологовому будинку. Вона містить неправдиві дані. Про це в коментарі 7dniv.info заявив заступник головного лікаря Руслан Федько.
Зокрема, в повідомленні стверджують, що пологовий будинок досі не отримав ліцензії на діяльність, тому навіть працює незаконно.
«Це неправда», – каже пан Руслан. – Ужгородський пологовий будинок був зареєстрований у «Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України» ще 20 червня 2013 року. А роботу новий пологовий почав 18 серпня. Тобто ми зареєструвалися, як юридична особа, ще за два місяці до початку діяльності.
Нині всі необхідні для пролонгації ліцензування документи знаходяться в Міністерстві охорони здоров’я.
До речі, цього року в Україні відкрилися 4 пологові будинки і всі вони діють в ситуації, аналогічно нашій.
Проте, ми маємо ліцензію на користування наркотичними засобами – в іншому випадку просто б не працювали, не проводили операції, не приймали пологи. Адже використання наркотичних засобів в медичних закладах перебуває на суровому контролі і за дотриманням законодавства пильно стежать відповідні органи. Не знаю, кому й навіщо поширювати завідомо неправдиві чутки, проте пологовий працює в цілком нормальному режимі».