Положення про Єдиний соціальний реєстр громадян, які мають право на безоплатний проїзд в Ужгороді – серед питань сьогоднішнього виконкому

Опубліковано: Травень 19, 2021

Положення про Єдиний соціальний реєстр громадян, які мають право на безоплатний проїзд в Ужгороді – серед питань сьогоднішнього виконкому

На засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради, що відбулося сьогодні, після затвердження порядку денного члени виконкому перейшли до розгляду проєктів рішень і першочергово підтримали Положення про Єдиний соціальний реєстр громадян, які мають право на безоплатний проїзд в Ужгороді.

Як ідеться у документі, реєстр – це автоматизована база даних, призначена для внесення, зберігання та обробки інформації для обліку мешканців, які зареєстровані як члени територіальної громади м. Ужгород та мають право на пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування.

Також на засіданні виконкому міськради уповноважили посадових осіб ужгородського водоканалу на складання протоколів про адміністративні правопорушення. Йдеться про окремі статті, які стосуються порушення правил користування енергією, водою чи газом та порушень вимог щодо комерційного обліку теплової енергії, гарячої та питної води Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Члени виконкому Ужгородської міськради погодили встановлення тарифів на платні медичні послуги, які надають ужгородські центральна міська клінічна лікарня, міська дитяча лікарня та міська поліклініка. Йдеться про медичні послуги, безоплатне надання яких не передбачене державною програмою медичних гарантій.

Цим же рішенням визнали такими, що втратили чинність, попередні рішення виконкому щодо надання платних послуг міськими медичними закладами.

Крім того підтримали розміщення об’єктів тимчасової дрібнороздрібної торгівлі для продажу сувенірної продукції ручної роботи закарпатських майстрів біля Закарпатського музею народної архітектури та побуту на вул. Капітульній в Ужгороді 5 підприємцям. Суб’єкти господарювання мають забезпечити дотримання вимог санітарного законодавства. У разі надходження інформації контролюючих та правоохоронних органів про порушення чинного законодавства, обґрунтованих скарг мешканців міста, погодження розміщення об’єкта дрібнороздрібної торгівлі переглянуть.

Двом підприємцям погодили надання паспортів відкритих літніх майданчиків для діяльності на базі стаціонарних закладів ресторанного господарства.

Зокрема, на 16 місць на вул. Льва Толстого, 31 (кафе) площею 23 кв.м у центральній зоні на 5 років та на 24 місця на вул. Університетській, 25, корпус 6, приміщення 18 (кафе) площею 38 кв.м у серединній зоні терміном на 1 рік.

Цим же рішенням припинили дію паспорта відкритого літнього майданчика на 34 місця на набережній Незалежності, 4 «а» (кафе) площею 74 кв.м у центральній зоні.

Іншим рішенням узяли до відома звіт про роботу управління містобудування та архітектури за 2020 рік.

Інформаційні плакати із серією матеріалів про проєкт «Дія. Бізнес», які розміщувалися в Ужгороді з 14 січня до 31 березня цього року рішенням виконкому міськради визнали соціальною рекламою. Зокрема, на існуючих рекламних конструкціях за адресами: вул. Швабська, 10 – 2 од.; вул. Швабська, 25 – 1 од.; пл. Богдана Хмельницького – 1 од.; просп. Свободи (розподільча смуга) – 1 од.; пл. Кирила і Мефодія – 2 од.; перехрестя вул. Марії Заньковецької – просп. Свободи – 1 од.; вул. Возз’єднання – 1 од.; вул. Миколи Бобяка – 1 од.

Соціальною рекламою також визначили агітаційні плакати з нагоди відзначення 7-ої річниці створення Національної гвардії України, що розміщувалися на існуючих рекламних конструкціях із 15 березня до 15 квітня за адресами: просп. Свободи (біля 16-типоверхівки) – 1 од.; перехрестя вул. Тиводара Легоцького – вул. Капушанської – 1 од.

Підприємців, які розміщували цю рекламу, на той же час звільнили від плати за тимчасове користування місцями для рекламоносіїв.

Шістьом ужгородцям на засіданні виконкому надали дозволи про переоформлення гаражів, ще чотирьом – на розміщення збірно-розбірних гаражів, одинадцятьом особам відмовили.

Крім того, надали дозвіл на переведення житлового приміщення у нежитлове – для торгово-офісних приміщень – на вул. Вілмоша Ковача, буд. 15, кв. 36 загальною площею 43,4 кв.м, яке є у приватній власності.

Заслухали на засіданні виконавчого комітету міськради Ужгорода і взяли до уваги звіти комунальних підприємств «Комунальне автотранспортне підприємство-072801», «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство», «Ужгородліфт», «Ужгородський муніципальний транспорт», «Акватік центр Уж», «Лікарняна аптека».

У закритому режимі члени виконкому розглянули питання, що стосуються дітей: про визначення способу участі у вихованні дітей, про надання дозволів на вчинення правочинів про відчуження та набуття майна, право власності на яке або право користування яким мають діти.