Помер Почесний громадянин Ужгорода Отто Шпеник

Опубліковано: Вересень 29, 2020

Помер Почесний громадянин Ужгорода Отто Шпеник

Ужгородська міська рада із сумом повідомляє, що на 83-му році життя відійшов у вічність доктор фізико-математичних наук, професор, дійсний член НАН України та член Угорської Академії наук, Почесний громадянин Ужгорода Отто Шпеник.

Отто Бартоломійович – один із ветеранів кафедри оптики, квантової електроніки та проблемної науково-дослідної лабораторії фізики електронних зіткнень УжДУ, активний учасник створення Ужгородського відділення Інституту ядерних досліджень АН України та відділу іонних процесів, чимало зусиль доклав до будівництва лабораторного корпусу та створення передумов для відкриття першого на Закарпатті академічного інституту — Інституту електронної фізики НАН України, перший його директор. Один із продовжувачів ужгородської наукової школи з фізики електронних зіткнень. Серед його учнів – 15 кандидатів та 2 докторів наук.

Ужгородський міський голова, міська рада та виконавчий комітет, депутатський корпус глибоко сумують з приводу смерті Отто Шпеника і висловлюють щирі співчуття  сім’ї та близьким покійного.