Понад 14 000 гривень на підтримку ЗСУ зібрали на звітному концерті учнів Ужгородської музичної  школи №1

Опубліковано: Березень 31, 2023

Понад 14 000 гривень на підтримку ЗСУ зібрали на звітному концерті учнів Ужгородської музичної  школи №1

Понад 14 000 гривень на підтримку ЗСУ зібрали сьогодні на звітному концерті учнівських колективів та окремих виконавців Ужгородської музичної  школи №1.

 Концерт під назвою «Весна переможе» відбувся сьогодні, 31 березня, на сцені Закарпатської обласної філармонії. Виступили колективи, які ведуть свою історію з перших років створення школи, це – струнний оркестр, оркестр народних інструментів, духовий оркестр, хорові колективи, а також колективи, які створені  не так давно – вокальний ансамбль «Перлинка», фортепіанне тріо, унісон скрипалів молодших класів,  ансамблі акордеоністів та гітаристів та багато інших. І як завжди, справжньою окрасою концерту став  виступ вихованок класу органу – нині єдиного класу органу в мистецьких школах України.  

Цей концерт – перший захід такого рівня та відповідальності  за останні чотири навчальні роки, які проходили в умовах спочатку ковіду, а зараз  повномасштабної війни в Україні. Здебільшого музична школа працювала у дистанційному та змішаному форматі. 2022-2023 навчальний рік – дуже вдалий для учнів. На всіх обласних конкурсах колективи музичної школи здобули перемогу, розповіла директорка Олена Охрим.    

Привітав педагогів, вихованців школи, батьків, усіх присутніх у залі, і міський голова Богдан Андріїв. Подякував  педагогічному колективу за велику роботу з молоддю, що розвивають у дітей почуття прекрасного, любов до музики та мистецтва, побажав вихованцям нових творчих успіхів. Відвідала концерт  і заступниця начальника управління культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Ольга Василиндра.

Захід був благодійним, під час концерту  вдалося зібрати 14070 гривень для ЗСУ. Адже, як неодноразово звучало, ми всі маємо усвідомлювати, що тільки завдяки нашим захисникам ми маємо можливість проводити подібні концерти.