Понад чотири десятки студентів УжНУ стажуються в Ужгородській міській раді

Опубліковано: Травень 04, 2023

Понад чотири десятки студентів УжНУ стажуються в Ужгородській міській раді

Отримують практичний досвід роботи, розвивають навички комунікації, роботи в команді, організації та планування. Стажери старших курсів мають можливість добре себе зарекомендувати та бути зарахованими в кадровий резерв Ужгородської міської ради.

Ознайомлюються з роботою органу місцевого самоврядування студенти юридичного факультету, факультетів історії та міжнародних відносин, суспільних наук, інформаційних технологій, туризму та міжнародних комунікацій УжНУ.

Крім безпосереднього залучення до роботи структурних підрозділів міської ради, стажери були присутні на черговому засіданні сесії Ужгородської міської ради, перед тим вивчали, як працюють постійні депутатські комісії, загалом навчалися організації та підготовці до проведення сесії міської ради. Відвідували і засідання виконавчого комітету, знайомилися із процедурою та ходом засідання. Вчаться також працювати із громадянами, які звертаються до різними адміністративними послугами до ЦНАПу, ознайомлюються із функціями адміністраторів.

Тритижневе стажування у вільний від навчання час молодь проходить у Центрі надання адміністративних послуг Ужгородської міськради, департаменті соціальної політики, управлінні міжнародного співробітництва та інновацій, управліннях освіти, а також у справах культури, молоді та спорту, відділах  по роботі із депутатами, документального та організаційного забезпечення, ведення Державного реєстру виборців, землекористування, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, зовнішньоекономічних зв'язків, інвестицій та туризму управління економічного розвитку міста.

Стажування, кажуть молоді люди, дає можливість відкрити себе, побачити в собі як сильні, так і певні слабкі сторони, і зрозуміти, чи подобається ця сфера діяльності.