Понад чотири з половиною десятки проєктів рішень розглянули сьогодні на засіданні виконкому міськради

Опубліковано: Березень 27, 2024

Понад чотири з половиною десятки проєктів рішень розглянули сьогодні на засіданні виконкому міськради

В Ужгороді з 1 квітня офіційно припиняється опалювальний сезон. Таке рішення підтримали сьогодні під час чергового засідання члени виконавчого комітету міськради.

Також, відповідно до документа, за потреби опалювальний період продовжать у закладах охорони здоров’я та освіти.

Програму підтримки управління Держспецзв’язку в Закарпатській області на 2024 рік із внесенням на розгляд сесії міської ради погодили нині на засіданні виконкому.

Рішення ухвалили, розглянувши звернення управління Держспецзв’язку в Закарпатській області для забезпечення належного функціонування державної системи урядового зв’язку, Національної системи конфіденційного зв’язку та Національної телекомунікаційної мережі на території Ужгородської міської територіальної громади.

Мета Програми:

- забезпечення належного функціонування державної системи урядового зв’язку, Національної системи конфіденційного зв’язку та Національної телекомунікаційної мережі на території Ужгородської міської територіальної громади;

- забезпечення надійною охороною та обороною об’єктів, приміщень, засобів спеціального зв’язку, озброєння, засобів криптографічного захисту інформації, військової й іншої техніки і майна Управління Держспецзв’язку в Закарпатській області.

Підтримали і зміни до переліку адміністративних послуг, які можна отримати через ЦНАП Ужгородської міської ради. Зокрема, доповнили послугою, яку надає управління у справах культури, молоді та спорту – погодження встановлення меморіальної дошки/пам’ятного знаку на честь загиблого захисника України (27-02-04).

Також члени виконкому погодили Програму фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення Ужгорода на 2024-2025 роки з внесенням на розгляд сесії міської ради.

Програма розрахована на мешканців міста, а саме: учасників бойових дій, осіб із інвалідністю внаслідок війни, які брали (беруть) безпосередню участь в обороні та захисті України у зв’язку з військовою агресією рф проти України, членів сімей загиблих (полонених, зниклих безвісти) військовослужбовців до безоплатної терапевтичної, хірургічної та ортопедичної стоматологічної допомоги.

Станом на сьогодні в Ужгородській територіальній громаді близько 178 учасників бойових дій, які брали участь у російсько-українській війні, 267 членів сімей загиблих, 92 члени сімей зниклих безвісти та 5 членів сім’ї полонених захисників та захисниць України.

Програма дасть можливість забезпечити жителів безоплатною терапевтичною та хірургічною стоматологічною допомогою, а також учасників бойових дій зубопротезуванням (за винятком протезування із дороговартісних матеріалів).

Стоматологічну допомогу зможуть надавати у закладах охорони здоров’я міста, незалежно від форм власності, які уклали договір із управлінням охорони здоров’я та цивільного захисту населення Ужгородської міської ради.

Члени виконкому погодили й надання паспортів відкритих літніх майданчиків на поточний сезонний період для здійснення підприємницької діяльності на базі закладів ресторанного господарства (кафе):

на 35 посадкових місць на вул. Закарпатській, 44 прим. 5;

на 13 посадкових місць на пл. Лаборця, 2;

на 48 посадкових місць на вул. Льва Толстого, 12 (кафе «SVOI»);

на 6 посадкових місць по вул. Швабській, 70 прим. 1;

 на 9 посадкових місць на пл. Шандора Петефі, 8 «а» прим. 1 «а»;

на 48 посадкових місць на вул. Михайла Грушевського, 51 прим. 1;

на 48 посадкових місць на вул. Собранецькій, 146 «б».

Погодили також режим роботи у нічний час із 22:00 до 00:00 терміном на 1 рік кав’ярні-пекарні «Lviv Croissants» на вул. Закарпатській, 47.

Проголосували і за демонтаж самовільно встановлених тимчасових споруд/малих архітектурних форм, що знаходяться на землях територіальної громади міста Ужгород та розміщені без правовстановлюючих документів органу місцевого самоврядування. 

Рішення поширюється на рекламні конструкції:

- піддашок у пров. Театральному, 9 (Інтернет провайдер «Транском»);

- піддашок у пров. Театральному (Магазин «Sweet kids»);

- піддашок у пров. Театральному (Магазин «Оберіг»);

- піддашок у пров. Театральному (Магазин взуття, сумок та аксесуарів);

- піддашок у пров. Театральному (Магазин «Асорті»);

- піддашок у пров. Театральному (Магазин «Сумки і взуття»);

- піддашок у пров. Театральному;

- піддашок у пров. Театральному (Магазин косметики);

- піддашок у пров. Театральному (Магазин «Joggers»);

- піддашок у пров. Театральному (Магазин «Makasin»);

- металева конструкція на фасаді в пров. Театральному;

- піддашок по вул. Олександра Духновича, 3/2а (Магазин «La Fleur»);

- піддашок на вул. Олександра Духновича,10;

- піддашок на вул. Олександра Духновича,14;

- металева конструкція на фасаді та елементи вуличної тераси (барні стійки, стільці та столики) на вул. Михайла Лучкая, 2 (Кав’ярня «Паляниця»);

- стаціонарний навіс та елементи вуличної тераси на вул. Возз’єднання, 41 (Кафе «Меделін»).

Також це стосується самовільно встановлених вивісок й кронштейнів за адресами: вул. Корзо, 10 (Аптека «Біомед Оптика») та вул. Собранецька (Барбершоп).

Рішення підлягає добровільному виконанню протягом 10 календарних днів із дати його оприлюднення. У разі невиконання вимог департамент міської інфраструктури проведе демонтаж самовільно встановлених тимчасових споруд/малих архітектурних форм силами комунальних служб міста відповідно до чинного законодавства.

 Внесли і зміни та доповнення у додаток 1 до рішення виконкому 24.01.2024 № 21 «Про закріплення територій обслуговування за закладами освіти міста Ужгород» внесли на сьогоднішньому засіданні виконкому.

Враховуючи прийняті раніше рішення, перелік вулиць Ужгорода,  які були закріплені як територія обслуговування за ліцеєм № 15, зараз закріплено за ліцеєм №12.