Понад десяток питань розглянули сьогодні на колегії управління освіти Ужгородської міської ради

Опубліковано: Червень 18, 2021

Понад десяток питань розглянули сьогодні на колегії управління освіти Ужгородської міської ради
Від імені міського голови Богдана Андріїва освітян привітав його заступник Вадим Борець. Передав подяку за успішно завершений навчальний рік – дуже непростий, особливо з огляду на карантинні обмеження, дистанційну роботу. Відзначив, що, крім освітнього процесу, в усіх школах забезпечили і належні умови як для учнів, так і для роботи педагогів. Вадим Олександрович попросив належно підготуватися до наступного навчального року, запевнив, що міська рада і надалі надаватиме закладам допомогу з усіх питань.
Начальниця управління освіти міськради Наталія Мухомедьянова керівників навчальних закладів закцентувала, що потрібно зосередити увагу на першочергових завданнях щодо організованого початку навчального року, щоб забезпечити рівний доступ всіх учасників навчального процесу до якісної освіти, вибудувати стратегію розвитку навчального закладу з урахуванням нових нормативних документів.
На колегії обговорили напрацювання та завдання комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», яка запрацювала цього року, завдання, які стоять перед командою психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами. Йшлося і про облік дітей дошкільного, шкільного віку та учнів в управлінні освіти та закладах освіти, організацію роботи груп подовженого дня, забезпечення рівного доступу до якісної освіти, підсумки моніторингу забезпечення прозорості та інформаційної відкритості закладів освіти.
Розглянули також виконання рішень попередніх колегій щодо стану охорони праці у дитсадках, виконання Плану заходів щодо реалізації в закладах освіти міста Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини, модернізацію діяльності шкільних бібліотек тощо.