Понад пів сотні протоколів розглянули на засіданні адміністративної комісії в Ужгородській міській раді

Опубліковано: Жовтень 07, 2021

Понад пів сотні протоколів розглянули на засіданні адміністративної комісії в Ужгородській міській раді
Більшість із них були складені за порушення правил благоустрою: торгівлі у невстановлених місцях та без дозвільних документів, розміщення рекламних конструкцій (зокрема інформаційних вивісок) без дозволів тощо.
Траплялися й поодинокі порушення, скажімо, самовільне розміщення тераси біля кафе чи встановлення без дозвільних документів спецобладнання з продажу морозива. За ці адмінправопорушення підприємці сплатять штрафи від 850 до 1700 грн.
Комісія розглянула 3 адмінматеріали щодо порушення правил тримання собак і котів з цього питання. До речі, з 8 листопада почне діяти нова редакція однієї зі статей Кодексу про адміністративні правопорушення, яка посилює відповідальність власників тварин.
Найбільші суми штрафів – від 6800 грн до 13600 грн – передбачені за продаж неповнолітнім тютюнових виробів або алкогольних напоїв, протоколи щодо таких правопорушень теж розглядали на засіданні адміністративної комісії. З огляду на складність такої категорії справ їх відклали на наступне засідання.
Чимало й випадків вчинення правопорушень неодноразово однією особою, до прикладу, два адмінпротоколи з різницею в тиждень склали на водія вантажівки, який виїхав на дорожнє покриття із забрудненими колесами. За це він сплатить максимальні у цій категорії штрафи – по 1700 грн за кожен протокол.
Кілька порушників притягнули до адмінвідповідальності за викидання будівельного сміття у сміттєві контейнери, для якого ті не передбачені, або ж складання біля контейнерного майданчика старих меблів і телевізора – це призвело до утворення стихійних сміттєзвалищ.
Ужгородці, які не з'явилися на засідання адмінкомісії, сплатять максимальні штрафи.