Понад три десятки питань розглянули на черговому засіданні виконкому Ужгородської міськради

Опубліковано: Вересень 27, 2023

Понад три  десятки питань розглянули на черговому засіданні виконкому Ужгородської міськради

Чергове засідання виконкому Ужгородської міської ради відбулося сьогодні, 27 вересня. Розглянули понад три десятки питань.

Підтримали, зокрема Програму відзначення в місті Ужгороді державних та місцевих свят, історичних подій, знаменних і пам’ятних дат та інших заходів на 2024-2026 роки із подальшим внесенням на розгляд сесії; зміни у складі Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб у місті Ужгороді, узгодили нову редакцію статуту громадського формування з охорони громадського порядку «СЕНК-ЗАХИСТ».

Заслухали також інформацію про стан підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період, підтримали рішення утворити комісії, які мають перевірити готовність комунальних закладів.

Також члени виконкому підтримали рішення про демонтаж самовільно встановлених тимчасових споруд/малих архітектурних форм, що знаходяться на землях територіальної громади Ужгорода та розміщені без правовстановлюючих документів органу місцевого самоврядування.

Це об’єкти на вулицях Миколи Бобяка, Климента Тимірязєва, Собранецькій, Загорській, Гвардійській, Олександра Можайського, Академіка Корольова – Челюскінців, Михайла Грушевського, Олександра Хіри, 8-го Березня, Олександра Фединця, Українській, а також проспекті Свободи. Рішення підлягає добровільному виконанню протягом 10 календарних днів із дати його оприлюднення. Якщо вимогу не буде виконано, то департамент міської інфраструктури проведе демонтаж самовільно встановлених тимчасових споруд/малих архітектурних форм силами комунальних служб міста відповідно до чинного законодавства.

У закритому режимі розглянули питання, які стосуються неповнолітніх, зокрема про встановлення опіки та призначення опікуна над дітьми, про надання дозволів на вчинення правочинів про відчуження та набуття майна, право власності на яке або право користування яким мають діти, про влаштування та продовження терміну перебування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у закладі інституційного догляду та інші питання.