Поповнюйте лави сталевих воїнів у 33-ій ОМБр!

Опубліковано: Серпень 13, 2024

Поповнюйте лави сталевих воїнів у 33-ій ОМБр!

Оператор ПТРК MILAN «Пророк» військову службу за мобілізацією одразу розпочав у взводі протитанкових керованих ракет одного з підрозділів 33-ої Окремої механізованої бригади. До його рук потрапив MILAN. Спільна розробка Франції та Німеччини – це керована протитанкова ракета класу «земля-земля».

 

MILAN – один із найбільш поширених європейських протитанкових ракетних комплексів. Стоїть на озброєнні в 40 арміях світу. А віднедавна і в Сухопутних військах Збройних Сил України.

 

«Пророк» якраз один із тих, хто на передовій його застосовує активно та ефективно:

 

«Працюємо суто по техніці ворога: танки, БТР, БМП. Все, що ворушиться –  усе знищуємо».

 

Перевага цього ПТРК – мобільність:

 

«Вибрали позицію. Поставили MILAN-а, навели на ціль і уразили. Знімаємося на один-два, аби нас ніхто не встиг засікти. Робимо один постріл і не більше. Рідко два, бо це дуже-дуже ризиковано. Ураження 100-відстокове».

 

За кордоном система MILAN стала на конвеєр у 80-х роках минулого століття. Військовослужбовець Леонід, який проживав до  мобілізації в одному з сіл  Новоселицького району на Буковині, з гумором пояснює секрет унікального злагодження людини і техніки: «Я 1976-го року народження. Ми майже однолітки».

 

До військової  служби, на якій перебуває понад рік, солдат «Пророк» займався євроремонтами. Ні раніше, ні зараз, ніхто з його родичів в армії не служив. Але ж недарма, вочевидь, бойові побратими обрали для нього саме такий позивний! «Пророк» володіє унікальними здібностями до засвоєння військової науки та вмінням мислити і діяти на випередження.

 

А кар'єра протитанкіста після відповідного навчання та освоєння системи розпочалася в солдата на Запорізькому напрямку, де бригада брала активну участь у бойових діях. Зокрема, у боях за Роботине. На рахунку друга «Пророка» знищені БМП та легка техніка росіян.

 

За влучні постріли «Пророк» недавно отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ Золотий хрест.

 

Тож «Пророку» та його побратимам немає різниці, у що влучати, коли знає, що від його роботи окупантів на українській землі після кожного пострілу стає все менше і менше.

 

Омріяна ціль у воїна Леоніда єдина – Перемога України.

 

Для охочих детальніше дізнатися про умови військової служби у цьому військовому з’єднанні та поповнити лави сталевих воїнів у 33-ій ОМБр подаємо контактний номер телефону інформаційно-аналітичної служби: 099-162-73-86. Також можна заповнити електронну форму анкети за посиланням https://docs.google.com/forms/d/1YEn2iyJaSoBhBtttdzVmqIHGn-igSXqBPG2-x5NvPjU/edit

 

Відділ зв’язків з громадськістю Оперативного командування «Захід»

 

Фото Служби зв’язків з громадськістю 33 Окремої механізованої бригади