«Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта «Про затвердження Правил приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення м. Ужгород»

Опубліковано: Червень 09, 2022

Відповідно до вимог Закону України від 11.09.2003 №1160-IV "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань оприлюднюється:

Проект рішення виконкому «Про затвердження  Правил приймання стічних вод  до системи централізованого водовідведення м. Ужгород»  та аналіз регуляторного впливу рішення.

Розробник – Департамент міської інфраструктури Ужгородської міської ради та КП «Водоканал м. Ужгорода».

Підставою для розробки проекту є: Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», «Про благоустрій населених пунктів», наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 09.11.2021 року № 286, звернення КП "Водоканал м. Ужгорода"  від 14.04.2022 року № 444.

 Мета проекту рішення: підвищення ефективності, надійності функціонування та експлуатації системи централізованого водовідведення міста Ужгород шляхом затвердження місцевих правил, в яких враховуються місцеві особливості приймання  та очищення стічних вод, а також визначається допустима концентрація забруднюючих речовин, що можуть скидатись до системи централізованого водовідведення.                 

 Дія цього регуляторного акта поширюється на суб'єктів господарювання, які надають послуги з централізованого водовідведення, на юридичних, фізичних осіб – підприємців, на фізичних осіб, які проводять незалежну професійну діяльність і взяті на  облік, як самозайняті особи у контролюючих органах згідно з Податковим Кодексом України, які скидають стічні води до системи централізованого водовідведення або безпосередньо в очисні споруди м. Ужгорода.   

Проект рішення виконкому «Про затвердження  Правил приймання стічних вод  до системи централізованого водовідведення м. Ужгород»  та аналіз його регуляторного впливу буде розміщено на офіційному вебсайті Ужгородської міської ради в розділі "Документи" підрозділі "Регуляторна діяльність".

Строк прийняття пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта становить один календарний місяць із дня оприлюднення проекту рішення та аналізу його регуляторного впливу на офіційному вебсайті міської ради.

Пропозиції та зауваження до проекту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу просимо подавати в письмовій формі за адресою: 88000, м. Ужгород, пл. Поштова, 3, каб. 242 або надсилати на електронну адресу: dmg@rada-uzhgorod.gov.ua.

  Телефон для довідок: (0312) 61 51 85».