Повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акта «Про встановлення розміру плати за тимчасове користування об’єктами (конструктивними елементами) благоустрою, що знаходяться в комунальній власності Ужгородської міської територіальної громади»

Опубліковано: Березень 08, 2024

         Відповідно до статей 9, 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, повідомляємо про оприлюднення проєкту рішення Ужгородської міської ради «Про встановлення розміру плати за тимчасове користування об’єктами (конструктивними елементами) благоустрою, що знаходяться в комунальній власності Ужгородської міської територіальної громади».

         Розробником зазначеного проєкту регуляторного акта є Департамент міської інфраструктури Ужгородської міської ради.

         Підставою для розробки проєкту є: Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про регулювання містобудівної діяльності».

         Зазначений проєкт регуляторного акта передбачає регулювання правовідносин, пов'язаних із виникненням та реалізацією права тимчасового користування окремими об’єктами (елементами благоустрою) комунальної власності для розміщення на них тимчасових майданчиків та тимчасових споруд соціально-культурного, торговельного та іншого призначення для провадження підприємницької діяльності на території Ужгородської міської територіальної громади.

         Проєкт рішення розроблено з метою встановлення оптимального розміру плати, який забезпечить помірне податкове навантаження та не спричинить зменшення надходжень до бюджету громади міста, збереже сприятливі умови для економічного розвитку, раціонального використання території, що належить до комунальної власності Ужгородської міської територіальної громади, з урахуванням вимог правил благоустрою території населених пунктів, інших вимог.

         Сфера дії визначеного регуляторного акта розповсюджується на суб’єктів підприємницької̈ діяльності всіх форм власності, які проводять свою діяльність на території, яка належить до комунальної власності Ужгородської міської територіальної громади.

         Проєкт рішення Ужгородської міської ради «Про встановлення розміру плати за тимчасове користування об’єктами (конструктивними елементами) благоустрою, що знаходяться в комунальній власності Ужгородської міської територіальної громади» та Аналіз його регуляторного впливу буде оприлюднено шляхом розміщення на офіційному сайті міської ради за посиланням:

         https://rada-uzhgorod.gov.ua/regulyatorna-diyalnist

         Строк прийняття пропозицій та зауважень до проєкту регуляторного акта та аналізу його регуляторного впливу становить один календарний місяць з дня їх оприлюднення.

         Зауваження та пропозиції до проєкту регуляторного акта просимо надавати в письмовій формі за адресою: 88000, м. Ужгород, пл. Поштова, 3 (ІІ поверх), каб. 232, Департамент міської інфраструктури, або надсилати на електронну пошту: dmg@rada-uzhgorod.gov.ua

         Телефон для довідок: 615311, 614190.