Опубліковано: Лютий 17, 2022

Відповідно до вимог статей 9, 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, повідомляємо про оприлюднення проєкту рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради  «Про порядок встановлення, обліку, утримання та демонтажу інформаційних і меморіальних таблиць у м. Ужгороді» та аналізу його регуляторного впливу.

Розробником зазначеного проєкту рішення є Управління містобудування та архітектури Ужгородської міської ради.

Підставою для розроблення проєкту є: закони України «Про місцеве самоврядування», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про благоустрій населених пунктів», «Про охорону культурної спадщини», постанова Кабінету Міністрів України 08.09.2004 № 1181 «Деякі питання спорудження (створення) пам’ятників і монументів», спільний наказ Державного комітету України з будівництва та архітектури і Міністерства культури і мистецтв України 30.11.2004 № 231/806 «Про затвердження Порядку спорудження (створення) пам’ятників і монументів», постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта» 11.03.2004 № 308 та Правила благоустрою міста Ужгород.

Метою прийняття цього регуляторного акту є потреба нового формування архітектурно-інформаційного простору, системного підходу та єдиних вимог до встановлення та художнього оформлення інформаційних і меморіальних таблиць, забезпечення у процесі їх встановлення, обліку, утримання та демонтажу розумного балансу комерційних, приватних та громадських інтересів, пріоритету збереження цілісності оточуючої забудови, покращення естетичної якості та туристичної привабливості міського середовища, реалізації заходів з впорядкування та покращення художньо-естетичного оформлення фасадів будинків, особливо в історичному ареалі, вирішення питання очищення міста від хаотичного їх розміщення.

Проєкт рішення «Про порядок встановлення, обліку, утримання та демонтажу інформаційних і меморіальних таблиць у м. Ужгороді» та аналіз його регуляторного впливу буде оприлюднено шляхом розміщення на офіційному сайті Ужгородської міської ради в розділі «Документи» – «Регуляторна діяльність» за адресою: https://rada-uzhgorod.gov.ua/regulyatorna-diyalnist#pgietqflnl.

Строк прийняття пропозицій та зауважень до проєкту рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради  «Про порядок встановлення, обліку, утримання та демонтажу інформаційних і меморіальних таблиць у м. Ужгороді» та аналізу його регуляторного впливу становить один місяць з дня їх оприлюднення.

Зауваження і пропозиції до проєкту надсилаються протягом 1 місяця з дня оприлюднення проєкту рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради в письмовому або електронному вигляді на адресу Управління містобудування та архітектури Ужгородської міської ради: м. Ужгород, 88000, вул. Небесної Сотні, 4, тел.: (0312)617103, e-mail: architect@rada-uzhgorod.gov.ua.