Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території м. Ужгород»

Опубліковано: Грудень 22, 2018

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території м. Ужгород»

Відповідно до вимог статей 9, 13 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” 11.09.2003 №1160-IV, з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань повідомляємо про оприлюднення проекту рішення міської ради «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території м. Ужгород» та аналіз регуляторного впливу рішення.

Розробник – управління економіки та стратегічного планування Ужгородської міської ради.

         Підставою для розробки проекту є: Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Закон Україн № 2376-VIII від 22.03.2018р. “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових”, Закон України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”, Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму”, Закон України “Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності”, Постанова КМУ  від 15.06.2006р. № 833 “Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення”.

Мета проекту рішення: попередження правопорушень, пов’язаних із зловживанням алкоголем, зниження рівня злочинності та збереження здоров’я громадян.

Дія цього регуляторного акта поширюватиметься на всіх суб’єктів господарювання на території міста Ужгород, які мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і здійснюють торгівлю ними.

Проект рішення міської ради   «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території м. Ужгород» та аналіз його регуляторного впливу буде розміщено на офіційному сайті Ужгородської міської ради в розділі “Нормативні акти/регуляторна діяльність” режим доступу за посиланням http://rada-uzhgorod.gov.ua/2018-rik/#1532590848569-a245c8d4-2c48 .

Строк прийняття пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акту  та аналізу регуляторного впливу становить один календарний місяць з дня їх оприлюднення.

Зауваження і пропозиції до проекту регуляторного акту просимо надавати в письмовій формі за адресою: Управління економіки та стратегічного планування Ужгородської міської ради: 88000, м. Ужгород, пл. Поштова, 3, каб. 338 або надсилати на електронну адресу: torg_uep@rada-uzhgorod.gov.ua, телефон для довідок: 61-36-68.