Делегація Ужгорода вітала хорватську Пожегу з Днем міста

Опубліковано: Березень 14, 2019

Делегація Ужгорода вітала хорватську Пожегу з Днем міста

У грудні минулого року Ужгород підписав Договір про побратимство з хорватською Пожегою, яка стало 22-им містом-побратимом обласного центру Закарпаття. Днями з першим офіційним візитом до Пожеги, яка відзначала День міста, поїхала делегація Ужгорода на чолі із заступником Ужгородського міського голови Олександром Білаком.

До Дня Пожеги в цьому хорватському місті приурочили, зокрема, й відкриття бізнес-інкубатора, який сприятиме створенню малих і середніх підприємств, насамперед, інноваційного типу. На зустрічі проаналізували досвід використання бізнес-інкубаторів як інструменту державної підтримки підприємців.

В урочистостях брали участь міський голова Пожеги Дарко Пуляшіч, міністр праці і пенсійної системи Марко Павіч, делегації з Угорщини, Боснії та Герцеговини. Святкування продовжили в місцевому театрі, де громадським діячам вручили почесні відзнаки, підготували концерт для усіх гостей.

Від імені міського голови Ужгорода Богдана Андріїва Олександр Білак привітав місто-побратим Пожегу та висловив сподівання на плідну співпрацю.