Працівники міськради провели онлайн-зустріч із представниками міжнародної місії ENEMO

Опубліковано: Листопад 18, 2020

Працівники міськради провели онлайн-зустріч із представниками міжнародної місії ENEMO

Про підготовку до другого туру виборів міського голови Ужгорода 22 листопада та ситуацію із захворюваністю на коронавірус сьогодні під час онлайн-зустрічі говорили працівники міськради з представниками міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні ENEMO (Європейська мережа організацій з моніторингу виборів).

У дискусії взяли участь керуюча справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Григорій Жирков, головний спеціаліст відділу документального та організаційного забезпечення Іванна Моргентал, а також представники ENEMO: офіційні спостерігачі від Європейської мережі організацій з моніторингу виборів Да Сільва Феррейра Пауло Жорже та Марія Латковіч, асистент спостерігачів за виборами Ігор Кравченко.

Олена Макара зазначила, що підготовка до виборів у місті відбувається відповідно до законодавства, дільниці готові до проведення другого туру. На забезпечення дезінфікуючими засобами та засобами індивідуального захисту усіх виборчих дільниць під час першого та другого турів виборів місто виділило із бюджету 461 тисячу гривень.

Офіційні спостерігачі від Європейської мережі організацій з моніторингу виборів цікавилися й новим складом депутатського корпусу міськради, дотриманням ґендерних квот. Вікторія Тарахонич, яка також стала депутаткою у новому скликанні, зазначила, що серед міських обранців 9 жінок, загалом у новому складі депутатського корпусу представлено 6 політичних партій.

Григорій Жирков розповів, що працівники відділу вже видали дільничним комісіям іменні запрошення виборцям, зараз видають списки виборців.