Представники соціальної сфери Львівської та Закарпатської областей відвідали днями Вінницю

Опубліковано: Серпень 06, 2024

Представники соціальної сфери Львівської та Закарпатської областей відвідали днями Вінницю

Там вони ознайомилися, як надають соціальні послуги у Вінницькій громаді, дізнатися більше про роботу департаменту соціальної політики міської ради, соціальних структур міста, а також громадських організацій соціального спрямування. Участь у заходах взяв і директор Ужгородського міського центру соціальних служб департаменту соціальної політики міської ради Іван Фленько.
Протягом двох днів делегації Львівської та Закарпатської областей знайомилися з роботою центру надання комплексної соціальної послуги «Життєстійкість», центру реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк, відокремленого підрозділу ГО «Справа Кольпінга в Україні» – «Родина Кольпінга» у місті Вінниця, релігійної місії «Карітас-Спес-Вінниця».
Посадовцям також розповіли про роботу Прозорих офісів Вінниці, два з яких надають зокрема і соціальні послуги, про роботу помічників ветеранів у Вінницькій громаді, адмінсервіс «Ветеран». Обговорили й послугу раннього втручання, яку реалізовують у центрі реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк, асистента дитини, підтриманого та транзитного проживання, які здійснюють у співпраці з відокремленим підрозділом ГО «Справа Кольпінга в Україні» – «Родина Кольпінга» у Вінниці, розглянули особливості взаємодії Вінницької міської ради із громадськими організаціями у сфері підтримки сімей та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують соціальної допомоги.

Візит відбувся у межах проєкту, який реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) разом із Львівським центром соціальних послуг і реабілітації «Джерело» за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в рамках національної програми ЮНІСЕФ «Кращий догляд для кожної дитини».