Представники Ужгородської міської ради долучилися до роботи міжнародної конференції у Кошице

Опубліковано: Травень 26, 2023

Представники Ужгородської міської ради долучилися до роботи міжнародної конференції у Кошице
У Кошице розпочала роботу міжнародна конференція «Road to Recovery», у якій беруть участь представники Європарламенту, уряду Словацької Республіки, інші високоповажні гості. Фонд відновлення та стійкості є ключовим інструментом, який ЄС використовує для відновлення після пандемії, протистояння наслідкам російської війни в Україні – щоб допомогти людям, які цього потребують, та модернізувати економіку.
Протягом дня обговорюватимуть проблемні питання у двох панельних дискусіях: «Залучення місцевої влади до розробки та реалізації Плану відновлення: отримані уроки» і «Посилення цифрової та стійкої трансформації: ключ до швидкого відновлення, конкурентоспроможності та нових робочих місць». Серед спікерів першої панельної дискусії – секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, який представив пропозиції до плану Recovery про можливості прямого залізничного сполучення між Ужгородом та словацькими сусідами. Проєкт буде корисний як для обласного центру Закарпаття, так і для Словаччини та інших європейських сусідів.
Участь у роботі конференції беруть також депутати Ужгородської міської ради Володимир Мильо, Анатолій Ковальський та Віктор Нергеш.