Представники Європейського банку реконструкції та розвитку представили попередні напрацювання щодо проекту з термомодернізації будівель бюджетних закладів Ужгорода

Опубліковано: Січень 17, 2019

Представники Європейського банку реконструкції та розвитку  представили  попередні напрацювання щодо проекту з термомодернізації будівель бюджетних закладів Ужгорода

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні зустрівся з банкіром Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Ольгою Кравець, консультантами SC Consulenten Вадимом Литвином та Олексієм Романовим, які представили попередні напрацювання з техніко-економічного обґрунтування проекту з термомодернізації будівель бюджетних закладів нашого міста, які пропонується реалізувати за сприяння ЄБРР.

Експерти у своїй презентації подали інформацію про сучасний стан енергоефективності бюджетних закладів Ужгорода і детальну інформацію, які саме заходи пропонуються і скільки кожен із них дасть економії, який період окупності. Скажімо, ефективність заміни вікон та дверей, утеплення стін або ж плаского даху, горищ, фундаментів та відмосток, використання вентиляції з рекуперацією, модернізації систем опалення, впровадження системи енергетичного моніторингу тощо. Експерти ЄБРР прорахували ефективність запланованих новацій впродовж 20 років – поки будуть проводити роботи і після них. Запевнили, що враховували прогнозні показники зростання тарифів на енергоносії та інфляційні ризики.

Якщо рішення про реалізацію проекту приймуть, необхідно буде отримати погодження Міністерства фінансів України, врегулювати окремі питання з Антимонопольним комітетом та підписати договір з ЄБРР. Послідовність усіх кроків та процедур, особливості надання кредиту обговорили за участі також заступників Ужгородського міського голови Ігоря Фартушка, Василя Гомоная, начальника департаменту фінансів та бюджетної політики Лесі Гах, начальників управління економіки та стратегічного планування Ольги Травіної, управління капітального будівництва Адама Юрка.

Такі проекти з ЄБРР вже напрацьовують у містах Дніпро, Кремененчуг, Кривий Ріг.