Представниці Ужгородської міської ради обмінювалися напрацюваннями та досвідом під час візиту у Кам’янець-Подільський

Опубліковано: Червень 12, 2024

Представниці Ужгородської міської ради обмінювалися напрацюваннями та досвідом під час візиту у Кам’янець-Подільський

Напрацювання та успішні практики в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією GIZ, обговорили днями у Кам’янці-Подільському. До міста приїхали представники партнерських муніципалітетів з Ужгорода, Кременчука, Чернівців, Івано-Франківська, Білої Церкви, Броварів та Житомира.

Від обласного центру Закарпаття участь у заході взяли начальниця відділу інвестицій та взаємодії з фондами і благодійними організаціями управління економічного розвитку міста Юліана Бокоч і головна спецалістка відділу туризму та промоції міста Анастасія Фартушок.

Під час навчального візиту делегації відвідали, зокрема, Кам’янець-Подільську міську раду, коворкінг для малого та середнього бізнесу, який облаштували за сприяння проєкту ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»).

Крім того, відвідали місцеві підприємства, які стали прикладом активної підтримки та співпраці з місцевим бізнесом, залучення іноземних інвестицій та жіночого підприємництва, серед яких:

  • ПП «Авант Арго» – виробництво хлібобулочної продукції під ТМ «Ванат»;
  • ТОВ «БОСАЛ МАНУФАКТУРИНГ Україна» – релоковане підприємство із Запоріжжя (виробник вихлопних систем для автомобілів);
  • ТОВ «КВС-УКРАЇНА» – виробництво та продаж насіння польових культур;
  • ПП «Лоранж» – бренд весільних суконь;
  • Фабрика вишивки «BOZHENA» – виробництво вишиванок ручної та машинної роботи.

У межах співробітництва дев’яти пілотних міст, що працюють з вищезазначеною Програмою та партнерами із Німеччини спільно з Українською Платформою «Жінки в бізнесі» в Кам’янці-Подільському відбувся масштабний захід, спрямований на підтримку жіночого підприємництва – Всеукраїнський фестиваль «LadyFest».
У заході взяли участь близько 200 представниць бізнесу, влади із різних куточків України, які ділилися своїмдосвідом та шляхом до успіху. Серед учасниць були й підприємниці з Ужгорода: Юлія Дуб – засновниця Арт-простору «Ліс» та Вероніка Вітерець – співвласниця бренду «Lay Bottle». Подія стала майданчиком для нетворкінгу, генерації нових ідей та проєктів, пошуку партнерів і корисних знайомств.

EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства. Детальніше: www.eu4business.org.ua
#eu4business, #StandForUkraine, #gizSME