Про активні програми зайнятості та допомогу роботодавцям – зустріч в Ужгородській міській раді

Опубліковано: Квітень 07, 2023

Про активні програми зайнятості та допомогу роботодавцям – зустріч в Ужгородській міській раді

Про партнерство і взаємовигідну співпрацю Закарпатського обласного центру зайнятості, зокрема його Ужгородської філії, із роботодавцями йшлося напередодні на зустрічі в міській раді з представниками бізнесу – місцевого й релокованого – та громадських організацій.

Зазначалося, що Служба зайнятості цьогоріч реалізує низку активних програм, спрямованих на створення нових і збереження існуючих робочих місць, розвиток бізнесу та забезпечення ефективної зайнятості населення. Зокрема, шляхом надання фінансової підтримки роботодавцям. Мета цих програм – забезпечити людей роботою і полегшити роботодавцю навантаження на фонд оплати праці.

Розповіли, як нові компенсаційні виплати можуть отримати роботодавці, зокрема компенсацію фактичних витрат у розмірі ЄСВ, компенсацію 50% фактичних витрат на оплату праці. Сума таких виплат – від 2948 до 6700 грн на місяць за одного працевлаштованого.

Також служба зайнятості пропонує перепідготовку або підвищення кваліфікації працівників, котрі належать до певних категорій, зокрема віком старше 45 років, шляхом отримання ваучера. Гнучкі форми підготовки дозволяють навчатися без відриву від роботи.

Із присутніми спілкувалися заступник міського голови Артем Погорєлов, директор Закарпатської обласної служби зайнятості Юрій Фущич, в.о. директора Ужгородської філії Закарпатського обласного центру зайнятості Йосиф Кажмір, в.о. начальника управління економічного розвитку міста Василь Цап, начальниця відділу релокації бізнесу та взаємодії з гуманітарними і благодійними організаціями управління економічного розвитку міста Юліана Бокоч, начальник відділу активних програм зайнятості обласного центру зайнятості Петро Фолтин та начальниця управління реалізації політики зайнятості цієї установи Тетяна Дурицька.

Обласна служба зайнятості продовжить і далі знайомити роботодавців з активними програмами зайнятості.

За детальною інформацією щодо послуг служби зайнятості роботодавці можуть звертатися в Ужгородську філію Закарпатського обласного центру зайнятості (Ужгород, вул. Андрія Новака, 45) або за номерами телефону: (0312) 64 98 36; (099) 470 13 00. Із актуальними програмами шукачі роботи або роботодавці можуть ознайомитися на офіційному сайті Закарпатського ОЦЗ https://zak.dcz.gov.ua/, на сторінці Ужгородської філії Закарпатського ОЦЗ у фейсбуці.