Про роботу у 2022 році публічно звітував міський голова Ужгорода Богдан Андріїв

Опубліковано: Березень 09, 2023

Про роботу у 2022 році публічно звітував міський голова  Ужгорода Богдан Андріїв

Богдан Євстафійович наголосив, що минулий рік став роком випробувань – тестуванням на мужність та терпіння, відповідальність, віру в перемогу українського народу.

«На 2022 рік у керівництва Ужгородської міської ради було багато планів – щодо продовження капітальних ремонтів та будівництва, оновлення інфраструктури міста, реалізації важливих для громади проєктів. Однак війна росії проти України змінила пріоритети – для країни, для кожної громади, кожного з нас», – відзначив міський голова.

Розповів про те, як із перших днів збройної агресії переорієнтували роботу виконавчих органів, комунальних закладів та підприємств, депутатського корпусу – потрібно було швидко приймати рішення щодо надання допомоги українцям, які рятувалися від війни і знаходили прихисток у нашому місті, організовувати їх довезення із залізничного вокзалу, проживання, харчування тощо.

«Щиро дякую всім небайдужим ужгородцям, волонтерам, підприємцям, медикам, освітянам, працівникам комунальних служб, депутатам та працівникам міської ради, які згуртувалися, щоб допомогти нашим співвітчизникам», – сказав Богдан Євстафійович.

Також поінформував про виконання бюджету міста за минулий рік, основні статті видатків. Наголосив, що одним із першочергових завдань Ужгородської міської ради була підтримка Збройних Сил України. У 2022 році міська рада спрямувала на це близько 40 мільйонів гривень, додав, що цього року планують на потреби наших захисників виділити близько 100 мільйонів гривень із бюджету громади.

Крім того, розповів про зроблене у медичній та освітній галузях, соціальній сфері, галузі культури та спорту, комунальному господарстві, підтримку обдарованої молоді та успішних спортсменів, закцентував на міжнародній співпраці – особливо підтримці міст-побратимів Ужгорода та інших закордонних партнерів, реалізацію грантових проєктів, діяльність ЦНАПу та реєстраційних служб, роботу щодо підтримки релокованого бізнесу, а також громад на деокупованих територіях.

Після звіту Богдан Андріїв відповів на запитання ужгородців та представників ЗМІ.

Звітування міського голови Ужгорода транслювали наживо, повна презентація звіту буде оприлюднена на офіційному сайті Ужгородської міської ради.