Про співпрацю з Польсько-українською господарчою палатою йшлося в Ужгородській міськраді

Опубліковано: Травень 06, 2021

Про співпрацю з Польсько-українською господарчою палатою йшлося в Ужгородській міськраді

Співпрацю з новими партнерами – польськими органами місцевого самоврядування, керівниками польських проєктів, зокрема організацією SMART CITY, обговорили сьогодні в.о. міського голови, заступник Ужгородського міського голови Вадим Борець та координаторка проєктів Польсько-української господарчої палати Анна Стожко.

У зустрічі також взяли участь заступник начальника управління економічного розвитку міста-начальник відділу зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та туризму Василь Цап і заступник начальника управління міжнародного співробітництва та інновацій-начальник відділу ґрантової роботи та інновацій Дмитро Мірошніков. Йшлося, зокрема, про проєкти з енергоефективності, реалізацію програм обміну досвідом підтримки бізнесу та експорту продукції місцевих підприємств.

Вадим Борець розповів про пріоритети соціально-економічного розвитку Ужгорода, з якими міжнародними організаціями та у яких напрямах співпрацює Ужгородська міська рада, які ґрантові проєкти зараз реалізуються і які напрацьовують.

Обговорили також залучення коштів польського бізнесу в сферу послуг, зокрема громадський транспорт (гібридні та електроавтобуси), байкшерінг (систему велопрокату), імовірність проведення в Ужгороді бізнес-форуму. Домовилися, що Ужгород подасть пропозиції щодо пріоритетних сфер економіки, які потребують іноземних інвестицій, після чого відбудеться підписання меморандуму про співпрацю між Ужгородською міською радою та Польсько-українською господарчою палатою.