Про виконання судового рішення

Опубліковано: Липень 24, 2020

Посада першого заступника Ужгородського міського голови була скорочена на підставі рішення міської ради № 1367 від 13.12.2018 р. Законність скорочення цієї посади підтверджена рішенням Восьмого (Львівського) адміністративного апеляційного суду, за позовом безпосередньо Цапа І.Ю. і яке набуло законної сили 05.11.2019 року. Разом з тим, Закарпатський окружний адміністративний, незважаючи на цю обставину, поновив Цапа І.Ю. на посаді першого заступника міського голови, інформує управління правового забезпечення Ужгородської міської ради.


З метою добровільного виконання судового рішення та належного поновлення Цапа І.Ю. на роботі міський голова подав на розгляд сесії міської ради проєкт рішення про введення посади першого заступника у структуру виконавчих органів ради або, враховуючи згоду Цапа І.Ю., проєкт рішення про призначення його на посаду заступника міського голови. Однак 23 липня 2020 року на черговій сесії міської ради вказані проєкти не знайшли підтримки серед депутатського корпусу.


Верховенство судового рішення та імперативність його виконання стоять на першому плані у правовій державі і тому розпорядженням міського голови від 24.07.2020р № 116-р Цапа І.Ю. поновлено на посаді першого заступника міського голови. Разом із тим, юридична колізія, яка виникла внаслідок суперечливих судових рішень, стосовно можливості поновлення на посаді, яка скорочена, до кінця не вирішена і буде розглядатись виключно в правовій площині в порядку, межах і спосіб, визначених законодавством.