Програма страхування медпрацівників, додаткові майже 5,5 млн грн на медицину та підтримка підприємців Ужгорода – рішення позачергової сесії міськради

Опубліковано: Листопад 17, 2020

Програма страхування медпрацівників, додаткові майже 5,5 млн грн на медицину та підтримка підприємців Ужгорода – рішення позачергової сесії міськради

В Ужгороді діятиме Програма страхування медичних працівників. Рішення підтримали сьогодні на позачерговій сесії Ужгородської міської ради.

Управління охорони здоров’я міськради спільно з департаментом фінансів та бюджетної політики мають визначити обсяги та джерела фінансування щодо забезпечення страхування життя та здоров’я медичних працівників міських  комунальних лікувальних закладів.

Завдяки прийнятій програмі буде запропоновано муніципальний пакет додаткових соціальних гарантій медичним працівникам на випадок захворювання на COVID-19.

Також внесли зміни до бюджету Ужгорода на 2020 рік і додатково виділили майже 5,5 мільйонів гривень на медицину міста. Зокрема, 3 мільйони 375 тисяч гривень спрямують на потреби центральної міської клінічної лікарні, де вже розгорнули 175 ліжок для хворих на коронавірус.

За ці кошти також закуплять додаткові засоби індивідуального захисту й дезініфікуючі засоби, у тому числі для сімейних амбулаторій та поліклініки, розхідні матеріали для ІФА-тестування в поліклініці.

Загалом із початку пандемії коронавірусу із міського бюджету спрямували на медичну галузь Ужгорода близько 18 мільйонів гривень, повідомив міський голова Богдан Андріїв. Це – крім запланованих на 2020 рік видатків на медицину міста, для підтримки комунальних лікувальних закладів  у боротьбі з коронавірусом.

Кілька рішень на підтримку підприємців Ужгорода. Зокрема, на грудень встановили нульову ставку єдиного податку для підприємців І та ІІ груп платників, котрим через карантин  постановою  уряду заборонено працювати. На грудень встановили також нульові ставки оплати за комунальне майно для малого та середнього бізнесу.

Із 18 листопада і до закінчення карантину звільнили підприємців від сплати за комунальне майно для літніх терас кафе та ресторанів, крім того, їм дозволили надавати послуги на таких відкритих майданчиках незалежно від пори року.

Оскільки щодо не всіх податків та зборів може приймати рішення місцева влада, депутати сьогодні на позачерговій сесії також підтримали звернення до Кабміну  про можливість звільнити підприємців, яким заборонено працювати, від сплати єдиного соціального внеску – і за себе, і за найманих працівників, а також продовжити дію постанови Кабміну про виплату допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям І та ІІ групи платників єдиного податку.